Napovednik drugega kroga 1.B lige

Pred nami je drugi krog 1.B lige. Ena tekma in sicer med rokometaši Dol in Velike Nedelje je bila odigrana že v sredo, dve tekmi sta na sporedu danes in vse preostale še jutri. Znova nas čaka pester rokometni vikend, ki nam lahko poda še kakšen odgovor več na katere ekipe moramo bit še posebej pozorni v nadaljevanju prvenstva.


RK DOL TKI HRASTNIK : RK VELIKA NEDELJA  32:33 (20:17)
Sivka 11, Hočevar in Cigler po 6; Černe in Toplak po 7

Drugi krog 1.B lige sta s tekmo v sredo odprli ekipi RK Dol TKI Hrastnik in RK Velika Nedelja. Zmage so se zadetkom že po izteku igralnega časa veselili rokometaši Velike Nedelje. Poročilo o tekmi si lahko preberete TUKAJ. Zmagoviti zadetek, ki ga je dosegel Mlač Černe pa si lahko ogledate TUKAJ.

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA

Drugi kroga bosta nocoj ob 19:00 nadaljevali ekipi RD Moškanjci Gorišnica in RD Butan plin Izola. Obe ekipi sta se v prvem krogu razveselili zmage. Rokometaši Gorišnice so bili z rezultatom 31:27 boljši od Črnomlja, Izolani pa so se razveselili tesne zmage 20:19 nad ekipo Grosuplja. Po prvem krogu je težko reči kakšno tekmo si lahko obetamo, a upajmo, da nas ekipi ne bosta prikrajšali za dober rokomet.

RK SEVNICA : MRK LJUBLJANA

Nocoj nas čaka še ena tekma. In sicer pri ekipi Sevnice gostuje Ljubljana. Sevničani so v prvem krogu zabeležili najvišji poraz in sicer so z rezultatom 31:37 izgubili proti ekipi Dola. Na drugi strani so Ljubljančani na sosedskem derbiju po napeti končni z rezultatom 33:32 premagali Škofljico. Tako vsaj na papirju za favorite veljajo rokometaši Ljubljane.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA

Ostali dvoboji so na sporedu v soboto. RK Frankstahl Radovljica bo pred domačimi navijači gostila zasedbo RK Jadran Hrpelje-Kozina. Radovljičani so na prvi tekmi kar nekoliko presenetljivo ugnali lanskoletne prvoligaše, ekipo RD Herz Šmartno z rezultatom 28:25. Rokometaši Jadrana so kot novo pečeni 1.B ligaši morali premoč priznati Ižancem, ki imajo v tem tekmovanju že bistveno več izkušenj. Izgubili so z rezultatom 32:27.

RD HERZ ŠMARTNO  : RK GROSUPLJE

Šmarčani so v sezono vstopili z nepričakovani porazom proti zasedbi Radovljice. Prav tako so poraz na prvi tekmi zabeležili Grosupeljčani in sicer so bili od njih boljši igralci Izole. Čaka nas obračun dveh poraženih ekip. A po dosjeju bi morali biti favoriti dvoboja rokometaši Šmartna, ki so lani nastopali v Ligi NLB.

ŠD MOKERC KIG – RD ALPLES ŽELEZNIKI

Ižanci so na prvi tekmi z rezultatom 27:32 premagali ekipo Jadrana. Slednji so sicer prikazali dobro igro, a jim je v zaključku pošlo moči. Rokometaši Železnikov so s tesnih 27:28 v zadnjih sekundah tekme izgubili proti ekipi Velike Nedelje, ki je kot že rečeno tudi v tem krogu slavila z minimalno razliko, le da tokrat že po izteku 60. minut. Na tekmi za velike favorite, tudi glede na prejšnjo sezono, veljajo rokometaši ŠD Mokerc KIG.

RK ČRNOMELJ : ŠRD ŠKOFLJICA

Na zadnji tekmi kroga se bosta pomerili ekipi RK Črnomelj in ŠRD Škofljica. Glede na to, da so Črnomeljčani lani zasedli zadnje mesto, so v prvem krogu prikazali kar lepo predstavo in skozi celotno tekmo dihali za ovratniki ekipi Gorišnice (31:27). Škofljica je v prestolnici z tesnih 33:32 igubila z Ljubljano.

FOTO: Tjaša Jankovič / MRK Ljubljana

Komentarji