Celjani klonili proti madžarskemu prvaku

Celjski rokometaši so se po veličastni zmagi nad Flensburgom prejšnji teden v 4. krogu lige prvakov pomerili proti aktualnim madžarskim državnim prvakom Pick Szegedu. Ekipa iz Szegeda je bila do tekme s Celjem neporažena v vseh tekmovanjih, zato so Celjani vedeli, da jih čaka težko delo. Trener Celjanov Tomaž Ocvirk je imel ob poškodbi Makuca in Šarca na voljo le 14 igralcev, kar se je poznalo pri igri in končnem rezultatu. Izkušena madžarska ekipa je tekmo zanesljivo dobila in ostaja neporažena.


Prvi del tekme se vsekakor ni odvijal po načrtih Celjanov. Že po šestih minutah igre  so si domači rokometaši priigrali prednost (4 : 1). Celjani so preveč hiteli v napadu in posledično storili veliko tehničnih napak, svoje pa je dodal tudi vratar Šego, ki je bil v prvem polčasu izjemno razpoložen (9 obramb v prvem polčasu). Celjski trener Ocvirk je bil že v 11. minuti prisiljen vzeti svojo prvo minuto odmora, ko so domačini vodili z 6 : 2. Varovanci Tomaža Ocvirka so poiskušali, nastreljali tudi 4 vratnice zapravljali pa so tudi stoodstotne priložnosti iz položaja krožnega igralca. Ocvirk je še drugič vzel minuto odmora, ki pa ni spremenila poteka igre in rokometaši Szegeda so prvi polčas dobili z visoko razliko 10 golov (18 : 8).

Glede na prikazano predstavo Celjanov je kazalo na res visok poraz, vendar se je celjskim rokometašem uspelo pobrati. Domači trener Juan Carlos Pastor je premešal svojo postavo, saj je predvideval, da je tekme že konec. Celjski rokometaši pa se niso predali. Igrati so začeli veliko bolje v obrambi in učinkovito v napadu. Pastor je poskušal z minuto odmora strasti umiriti, a to ni bilo dovolj. Celjani so v 14 minutah dosegli kar 10 golov. Razlika iz prvega polčasa je Celjanom preprečila, da bi prišli v stik z nasprotnikom. Ko so bili Celjani blizu zaostanka za le 3 gole so zopet zapravili stoodstotne priložnosti, na žalost pa sta igrišče zaradi poškodbe morala zapustiti Malus in Ovniček. V končnici tekme je Szeged uspel prednost še povišati in prišel do zaslužene zmage.

Tomaž Ocvirk, trener Celja: »Škoda za teh zadnjih pet minut, ko smo pokvarili vtis iz drugega polčasa. Težko je igrati proti takšnim visokim in močnim igralcem. Ko smo igrali hitro s pretekanji, smo prihajali do lepih priložnosti, a bili v njih premalo natančni, nezbrani. Po nepotrebnem smo prehitro izgubljali žoge ter dobivali lahke zadetke. V drugem delu smo strnili vrste, izboljšali tako obrambo, kot tudi napad, se približali, žal pa v zadnjih minutah spet naredili preveč napak. Morda se nam je poznalo tudi to, da sta se poškodovala še Malus in Ovniček, s katerima nismo želeli tvegati, saj smo tekmo že tako odigrali z le 14 igralci.«, je povedal za klubsko spletno stran.

Celjane naslednji teden čaka nova preikzušnja v EHF ligi prvakov, ko jim bo nasproti stal lanskoletni udeleženec turnirja final 4 Nantes. Tekma bo na sporedu ob 19.00.

EHF LIGA PRVAKOV, 4. KROG

Szeged, sobota, 6. oktober, Športna dvorana Szeged
MOL-Pick Szeged : RK Celje Pivovarna Laško 33 : 24 (18 : 8)

MOL-Pick Szeged: Šego 9/1 obramb, Alilović 6 obramb; Maqueda 5, Kallman 4, Bodo 1, Sigurmannsson 3/3, Canellas 4, Heningman, Balogh 3, Blažević, Gaber, Šoštarič 4, Banhidi 5, Kasparek 2, Bombač, Zhitnikov 2

RK Celje Pivovarna Laško: Pantjar 8 obramb, Ferlin 2 obrambi; Vujović 2, Jurečič 2, Malus 5, Razgor 3/2, Ovniček 5/1, Marguč, Grošelj, Nenadić, Kodrin 2, Horžen, Anić 3, Bećiri 2

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško Twitter

Komentarji