Koprčani le s točko; Dobovčani do svojih prvih točk

Po poraznem začetku je koprske rokometaše danes čakala domača tekma, ko je v Areno Bonifika prispela ekipa Trima iz Trebnjega. Trebanjci so po štirih odigranih tekmah kar trikrat slavili, Koprčani pa zmage še niso vknjižili. Po zadnji tekmi v Velenju so Koprčani pokazali bistveno boljšo igro, lahko mogoče danes pričakujemo zmago? Na drugem koncu, v Dobovi, pa je bila odigrana tekma med domačim MRK Dobovo in RK Dol TKI Hrastnik. Dobovčani, prav tako kot Koprčani, zmage še niso vknjižili, Dolani pa so po štirih odigranih tekmah zabeležili eno zmago in tri poraze. V prešnjem krogu so kar pošteno namučili rokometaše novomeške Krke, Dobovčani pa že celotno sezono nihajo v sami igri. Vsekakor lahko tudi v Dobovi pričakujemo trd boj za novi dve točki.


MRD DOBOVA : RK DOL TKI HRASTNIK

Tekmo so začeli gostje iz Dola vendar nekoliko v krču. Prvi gol so dosegli šele v 6.minuti in tako so domači imeli delni rezultat 3:0. Nato pa so se prebudili tudi Dolani, preigravali dobovsko obrambo in kmalu prišli do izenačenja, 4:4 v 10.minuti. Po hitrem začetku domačih se je njihova igra nato nekoliko ustavila in v vodstvo so prišli gostje iz Zasavja. Dobovčani kar 6 minut niso zadeli. Tekma je bila zelo napeta in hitra, videli smo tudi veliko obramb vratarjev Lebna pri domačih in Nunčiča pri gostih, ki sta odlično začela tekmo. Vse do 25 minute so imeli Dolani minimalno prednost nato pa so Dobovčani izenačili in igro zopet obrnili sebi v prid. V zadnjih treh minutah so nato ponovno povedli domači vendar so v zadnji sekundi Dolani rezultat izenačili in se v slačilnice odpravili z rezultatom 11:11.

Ob začetku drugega polčasa smo lahko čutili napetost v dvorani. Obe ekipi sta si močno želeli zmage in tekma se je začela od začetka. Dobovčani so odlično začeli in z mojstrskimi obrambami Lebna in doseženimi zadetki hitro prišli do vodstva 3 zadetkov. Dolani so bili ves čas blizu vendar še vedno oddaljeni od zmage. Tako kot Tilen Leben se je odlično odrezal tudi mož v vratih Dolanov Klemen Nunčič. Kljub temu pa so bili dobovski strelci natančnejši in za hrbet Nunčiča spravili več žog kot nasprotniki domačemu vratarju. V 48. minuti je Dobovčanom uspelo priti do najvišjega vodstva 4 zadetkov pri rezultatu 20:16. Dolani pa še niso rekli zadnje besede in se domačim hitro približali na minimalno prednost, v 51. minuti. Vročica je bila na višku in domači navijači so zahtevali zmago. Dobovski fantje so se jim tokrat tudi oddolžili in doma osvojili prve točke. Končni rezultat je bil 26:23.

Domen Novak, MRD Dobova: »Končno nam je uspelo, prvi točki ki smo jih pričakovali že nekako od prvega kroga. Toliko lepše je vse skupaj, ker nam jih je uspelo osvojiti pred domačo publiko, pred našimi najboljšimi navijači. Danes lahko malo proslavimo nato pa se od jutri naprej začnemo pripravljati na novega nasprotnika. Pričakujem težko tekmo, vendar menim da nam bo sedaj končno steklo. S prvimi točkami se sedaj lahko končno malce sprostimo in začnemo igrati tako kot si želimo.«

 Luka Koprivc, RK Dol TKI Hrastnik: »Lepo se je bilo znova vrniti v Dobovo, saj mi je lani poškodba preprečila, da bi zopet zaigral na dobovskem parketu. Z rezultatom žal nisem zadovoljen, domačini so v ključnih trenutkih zadeli te »zicerje« ki jih mi nismo. Tekmo bi lahko odločili že pred koncem vendar zarad naših napak in mogoče pomankanja igralcev nismo. Vse tekme do sedaj ki smo jih izgubili smo izgubili z minimalno razliko, smo blizu malo nam manjka ampak verjamem da se bo slej kot prej šprtna sreča obrnila v našo smer in bomo tudi mi začeli pobirati točke. Naslednji je Koper, glave gor gremo naprej, gremo na zmago.«

 MRD Dobova : RK Dol TKI Hrastnik 26:23 (11:11)

 MRD Dobova: Dular, Markušić 3(2), Rožman, Leben 15, Kučič 1, Polutnik, Bura 5, Majić 1, Jazbec, Zavodnik 1, Krnc 1, Šušnjara, Kunst, Sintič 4, Hotko 2, Novak 8(4)

Trener: Sandi Markl

7-metrovke: 6/8

Izključitve: 10 minut

RK Dol TKI Hrastnik:Seme 1, Brilej 6, Klepej 9(3), Ajdari 1, Grušovnik, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 1, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič, Nunčič 13, Koprivc 4

Trener: Sirk Aleš

7-metrovke: 3/4

Izključitve: 4 minute

 

RD KOPER : RK TRIMO TREBNJE

Tekmo v Kopru so odlično začeli domači rokometaši. Po dveh zaporednih zadetkih, prvi je zadel Grega Krečič, le nekaj sekund kasneje pa mu je sledil Nino Grzentič, so do zadetka uspeli v 2.minuti tekme priti tudi gostje. Za 2 : 1 je zadel Matic Kotar. Ponovno je tekmo odlično začel koprski vratar Thomas Postogna. Sledile so minute brez gola, Koprčani so odlično stisnili v obrambi, ampak v napadu naredili kar nekaj napak. V 7.minuti tekme je gosto uspelo izenačiti. Za 3 : 3 je zadel Adam Seferović. Nato se je, vse do 14.minute tekme, nadaljevala izenačena igra, ko je iz 7.metrov, za 7 : 5, zadel Adam Bratkovič. Koprčani so svojo prednost uspeli držati vse do 19.minute tekme, ko je za 9 : 6, ob natančni podaji Tilna Sokoliča, zadel Rok Marić.Trebanjski strateg Benjamin Teraš je bil primoran vzeti minuto odmora in zbristiti glave svojih varovancev. V 23.minuti tekme so Koprčani imeli priložnost, da povedejo že za 4 zadetke, vendar pa so priložnost zapravili. Dolgi napadi Trebanjcev in čvrsta obramba Koprčanov je tudi pripomogla k temu, da so domači v 25.minuti tekme le povedli za 4 zadetke. Za 11 : 7 je zadel Adam Bratkovič. Trebanjci niso več našli pravega odgovora na čvrsto obrambo domačih, celo z igralcem več jim v 26.minuti tekme ni uspelo zadeti. V 29.minuti tekme je Koprčanom z natančno izvedenim cepelinom, Bratkovič-Matijašević,uspelo povesti že za 6 zadetkov. Svojo prednost so Koprčani držali vse do konca prvega polčasa. Na zaslužen odmor so s prednostjo 7 zadetkov odšli Koprčani, 14 : 7.

Tudi drugi polčas so odlično začeli domači rokometaši. Prednost je v 31.minuti tekme povišal Adam Bratkovič, 15 : 7. Koprčani do pokazali odlično obrambo, gostom niso pustili do zadetka, odličen pa je bil tudi Thomas Postogna. Nato pa so sledile črne minute koprskih šuterjev. Nenatančen je bil Grega Krečič, zato ga je bil koprski strateg Peter Mičovič primoran zamenjati. Priložnost je dobil Dani Zugan, ki pa se je, predvsem v obrambi, odlično izkazal že v prvem polčasu. Agresivno v obrambi so pristopili tudi gostujoči rokometaši, kar pa jih je stalo kar nekaj najstrožjih kazni. Koprčani so ob natančnem izvajanju 7-metrovk svojo prednost držali uspešno še naprej. Nato pa so se začele črne minute koprskih rokometašev. Videli smo kar nekaj zapravljenih napadov in nenatančnih podaj. Trebanjci so do 43.minute tekme svoj zaostanek uspeli znižati na 4 zadetke, 18 : 14. Koprski strateg Peter Mičovič je bil primoran vzeti minuto odmora. Vendar pa Koprčani nekako niso mogli več zadeti. Odličen je bil tudi trebanjski vratar Urh Brana, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov ter pripomorel k temu, da so se gostje uspeli približati na 3 zadetke zaostanka, 18 : 15. Koprčani so se v zadnjih minutah tekme ponovno prebudili. Tokrat je v vratih dobil priložnost tudi Mirza Haseljić. Vsekakor smo lahko danes videli, da so Koprčani začeli delati na obrambi. Pristopili so agresivno in čvrsto ter gostom iz Trebnjega niso pustili do lahkih zadetkov. V težkih trenutkih so odločali streli iz razdalje, in tokrat se je pri Koprčanih odlično izkazal kapetan Žiga Smolnik.Vendar pa je koncentracija Koprčanov ponovno začela padati. Trebanjcem je v 54.minuti uspelo izenačiti, 19 : 19. Gostje so v 56.minuti tekme uspeli povesti za zadetek, ampak so se Koprčani še nekako uspeli upirati. Tudi tokrat so Koprčani Areno Bonifika zapustili sklonjenih glav. Ob obetavnem začetku, jim je na koncu tekme koncentracija ponovno padal, gostje pa so zasluženo slavili. Končni rezultat je bil 23 : 23.

Pri domačih sta bila najbolj natančna Nino Grzentič in Adam Bratkovič, oba s 5 zadetki, Thomas Postognaje obranil kar 12 strelov. Pri gostih pa je največkrat zadel Gal Cirar, kar 7-krat, Urh Brana je zbral 8 obramb.

Koprčane v naslednjem krogu čaka dostovanje pri RK Dol TKI Hrastnik, Trebanjci pa bodo gostili RK Celje Pivovarno Laško.

 Nino Grzentič, RD Koper: ”Ponovno nam ni šlo vse po načrtih. Prvi polčas smo sicer odigrali dobro, predvsem previdno. Drugi polčas pa je bil pa popolno nasprotje, nobene kontrole nad samo igro. Igra nam je padla v obrambi in v samem napadu. Gostje so zasluženo prišli do točke.”

 Matic Kotar, RK Trimo Trebnje: “Prvi polčas smo začeli zelo slabo, imeli smo kar nekaj zgrešenih strelov, tudi pri samem prehodu smo imeli preveč izgubljenih žog. Tudi sama obramba ni delovala po načrtih, naredili smo zelo malo prekrškov. V drugem polčasu smo te napake odpravili. Dobili smo tudi le 9 golov. Do te zaslužene točke nas je pripeljala dobra obramba.”

RD Koper : RK Trimo Trebnje 23 : 23(14 : 17)

RD Koper: Haseljić, Dolenc, Grzentič 5, Krečič 3, Matijašević 2, Kocjančič, Postogna (12obramb), Moljk, Smolnik 3, Sokolič 2, Guček, Zugan, Marić 3, Planinc, Stopar, Bratkovič 5(4)

Trener: Peter Mičovič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 4(4)

RK Trimo Trebnje: Cvetko, Jerlah, Seferović 5, Dobovičnik 5, Kotar Matic 3, Kotar Miha 1, Kotar Marko, Sašek, Redek 1, Brana (8obramb), Bojanić, Grbič, Horžen, Grandovec 1, Cirar 7(1), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(1)

 

PripravilI: Larisa Vogrinc in Manja Fišter

FOTO: Larisa Vogrinc in Mtia Ščukovt/RD Koper

Komentarji