Krimovke na uvodni tekmi lige prvakinj izgubile proti Györu iz Madžarske

Rokometašice Krima so včeraj odigrale prvo tekmo v Ligi prvakinj. Že na prvi tekmi jih je čakala težka naloga, saj jim je nasproti stal aktualni prvak najmočnejše rokometne lige, madžarski Györ. Madžarke so upravičile vlogo favorita in dokazale, da gre za enega izmed najmočnejših klubov v Evropi.


Rokometašice Krima so v tekmo krenile braz strahu in takoj povedle z golom Sare Ristovske. Nato smo lahko videli dva zaporedna gola Tjaše Stanko, sledile pa so črne minute Krimovk in nalet madžarskih rokometašic. Madžarke so že hitro povedle z 8 : 4 in za tem svojo prednost le še povečevale. V 20. minuti se je izkazala kapetanka Miša Marinček Ribežl, ki je zadela čez celotno igrišče in prisilila domačega stratega, da poseže po prvi minuti odmora. Prvi polčas se je končal v korist Györija, ki ga je po uspešni izvedeni sedemmetrovki na koncu dobil z 18 : 9.

Drugi polčas je potekal brez večjih presenečenj. Rokometašice madžarskega Györija so stopnjevale svojo igro in Krimovke so bile brez pravih možnosti za zmago. Razmerje moči v drugem polčasu se ni spremenilo, Madžarke so upravičile vlogo favorita in enega glavnih kandidatov za nov evropski naslov. Najboljša strelka Krimovk je bila Tjaša Stanko, ki je zadela 4-krat.

Uroš Bregar, trener Krimovk: “Györi ima za glavnega sponzorja nemškega avtomobilista in tako se obnašajo tudi na igrišču, kot odličen nemški motor. Igrajo odlično, mi pa smo nekoliko šibkejši, kot v prejšnji sezoni. Vedno se rad vračam v to dvorano, kjer igrajo res najboljše rokometašice sveta in ni lahko biti na nasprotni strani. V tej situaciji bi rad čestital ekipi in novemu trenerju, želim mu vso srečo in verjamem, da lahko ponovi uspehe iz zadnjih sezon.”, je povedal za klubsko spletno stran.

Rokometašice iz Ljubljane naslednji vikend čaka prva domača tekma v ligi prvakinj. Nasproti jim bo stal nemški prvak Thüringer. Tekma bo na sporedu v soboto, 13. oktobra, ob 19.00.

LIGA PRVAKINJ, 1. KROG:

Győri Audi ETO KC : RK Krim Mercator 39 : 23 (18 : 9)

Győri Audi ETO KC: Knedlikova 2, Kürthi 1, Brattset 5, Hansen 6, Leynaud, Görbicz 3, Oftedal 5, Kellermann, Amorim Taleska 7, Kristiansen 2, Groot 6, Fodor 1, Bodi 1, Puhalak, Kiss, Grimbsø

RK Krim Mercator: Mavsar 5, Krsnik, Vojnovič, Barič 2, Beganović 1, Stanko 4, Marinček Ribežl 1, Zulić 2, Ljepoja, Koren 1, Tsakalou 3, Vučko, Žabjek, Amon, Perederiy 3, Ristovska 1

FOTO: EHF

Komentarji