Ribničani na prvi kvalifikacijski tekmi pokala EHF boljši od islandskega Selfossa

Včeraj so Ribničani odigrali prvo tekmo kvalifikacij pokala EHF, v katerem nastopajo že tretje leto zapored. V preteklih letih so kvalifikacije začenjali v 3. krogu, letos pa so jih začeli v 2. krogu. Tokrat so jim nasproti stali Islandci iz Selfossa. Ribničani so tekmo začeli v krču, po slabem začetku so se na koncu zbrali in vknjižili pomembno zmago pred povratnim obračunom na Islandiji.


Tekma se je začela z golom Tilna Strmljana, ki je zadel za prvo vodstvo domačih (1 : 0). Sledilo je 5 črnih minut Ribničanov, ki niso zadeli vse do 6. minute. Gostje so si tako že hitro na začetku priigrali prednost štirih golov (5 : 1). Domačini so se hitro pobrali in že v 12. minuti rezultat izenačili na 6 : 6. V zadnjih minutah prvega polčasa so pobudo vzeli rokometaši Ribnice in na odmor odšli z prednostjo šestih golov (17 : 11).

V uvodnih minutah drugega polčasa so Ribničani držali tempo iz prvega polčasa, v 40. minuti pa so se Islandci približali na tri gole zaostanka (21 : 18). Do konca srečanja smo lahko videli precej izenačeno igro, obe ekipi sta skušali zadeti iz hitrih protinapadov in storile precej tehničnih napak. Ribničani so uspeli zadržati prednost in na koncu zasluženo zmagali z 30 : 27.

Rokometaši iz Ribnice z optimizmom pričakujejo povratni dvoboj kvalifikacij za pokal EHF, ki bo na sporedu v soboto, 13. oktobra, ob 20.00 na Islandiji.

SKUPINSKI DEL POKALA EHF, 2. KROG

Prva tekma, Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 6.10.2018, ob 19:00, gledalcev 500:
RD RIKO RIBNICA : SELFOSS 30 : 27 (17 : 11).

RD Riko Ribnica: Vujačić 7, Kovačić 7, Strmljan 5, Nosan B 4, Knavs 2, Lešek 2, Setnikar 1, Pucelj 1, Žagar 1, Nosan M, Tomšić, Kosmrlj, Pahulje, Bojić, Horvat, Glavan

Selfoss: Steinthorsson 6, Jonsson 5, Omarsson 4, Thrastarson 3, Sverrisson 4, Ingolfsson 2, Grimsson 2, Kiepulski 1, Palsson, Ingvarsson, Hlynsson, Sigurdsson, Halldorsson, Egan

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji