Slovenj Gradec premočan za Pomurje

Rokometaši Slovenj Gradca so prepričljivo, brez večjih težav premagalo Pomurje, ki je tokrat nastopilo oslabljeno, saj sta manjkala najboljša strelca, oboleli Gregorec in Poškodovan Cvetko-Žižek.


Že v začetku so domači igralci pokazali kdo je gospodar v domači dvorani. V 11. minutah so domači zadeli 7-krat, na drugi strani Pomurje samo z enim začetnim zadetkov. Manjši šok so gostje doživeli ob manjši poškodbi vratarja Škerjanca že pred tekmo in v 7. minuti ob poškodbi kapetana Štumpfa, ki je končal z zlomljenim nosom v slovenjgraški bolnišnici. Po začetnem naletu domačih rokometašev so gostje nekako vzpostavili ravnotežje in se do konca polčasa dokaj enakovredno kosali z domačimi. Gostujoči trener Potočnjak je do 20. minute že zamenjal vse igralce prve ekipe, kar je očitno pomagalo. V zadnji minuti so se Prekmurci celo približali na -4, vendar so z dvema zadetkoma rokometaši iz Slovenj Gradca postavili končni izid polčasa 16:10.

V drugem polčasu, ko so na obeh straneh dobili priložnost vsi igralci, je bila tekma enakovrednejša. V začetku drugega polčasa je potrebno omeniti še poškodbo domačega igralca Tomiča. Do 44. minute so domači držali prednost 6. zadetkov (25:19). Do konca tekma pa so si zadetki sledili v seriji 2-1, kar pomeni, da so domači zadeli 2-krat, gostje pa samo 1-krat. To je privedlo do končnega izida 37:26 in prepričljive zmage vodilne ekipe 1.B lige.

Pri domačih sta hitra krilna igralca Pajt in Poklič (prvi je zadel 8-krat, slednji pa 6-krat) večino iz protinapadov polnila mrežo gostujočih vratarjev, ki so vsi skupaj zbrali skromni 2 obrambi. Ob že omenjenih odsotnostih je prvi strelec gostov iz Murske Sobote bil Jan Osterc, ki je ta teden okrepil ekipo Pomurja (prišel je iz Drave). Zadel je 7-krat.

RK Slovenj Gradec – RK Pomurje 37:26 (14:9)
Športna dvorana Slovenj Gradec, gledalcev: 200, sodnika: Luka Šebek in Dejan Colner

RK Slovenj Gradec: Kenan Pajt 8, Franci Poklič 6, Žiga Lesjak 5, Rok Cvetko 4, Blaž Orter 2, Jaroš Bulovič 2, Ilija Tomič 2, Žan Jagodič 2, Jan Tajnik 2, Aljoša Yankovsky 2, Uroš Štalekar 1, Klemen Kresnik 1, Andrej Yankovsky, David Šiljeg, Nejc Humek 7 obr., Stefan Turinski 1 obr.
Trener: Slavko Ivezič

RK Pomurje: Jan Osterc 7, Jernej Hedl 4, Marko Janković 3, Dorian Kocan 3, Vasja Kozelj 2, Filip Bombek 2, Rok Koderman 2, Anej Sever 1, Gregor Falež 1, Aljaž Hameršak 1, Marko Štumpf, Matic Topolovec, Matic Škrjanec 2 obr., Dorotej Černela, Fabijan Marič Vild
Trener: Alan Potočnjak

7metrovke: RK Slovenj Gradec 1/1, RK Pomurje 3/4

Izključitve: RK Slovenj Gradec 12 minut, RK Pomurje 4 minute

V naslednjem krogu rokometaši Pomurja gostijo Brežice in pričakujejo prvo zmago, medtem ko Slovenjgradčani odhajajo v Črnomelj.

Komentarji