Škofjeločani strli ormoške vinarje; Krka slavila v domači dvorani

Odigrani sta bili še dve tekmi 5.kroga 1.NLB lige. Ormožani so gostli rokometaše iz Škofje Loke, v novomeško dvorano Marof pa so pripotovali sosedje iz Ivančne Gorice. Ormožani so prvi polčas odigrali odlično, nato pa jim je koncentracija padala kar jih je tudi stalo same zmage. Novomeščani prvi polčas niso začeli ravno po načrtih, ampak jim je v sami končnici tekme le uspelo osvojiti novi dve točki.


RK JERUZALEM ORMOŽ : RD URBANSCAPE LOKA

V Ormožu so prvi polčas odlično začeli vinarji in že v 14.minuti tekme povedli za 5 zadetkov. Za 8 : 3 je zadel David Bogadi. Škofjeločani nekako niso našli pravega odgovora na čvrsto obrambo domačih rokometašev, v napadu pa so naredili kar nekaj nepotrebnih napak. Vinarji so svojo prednost uspešno držali vse do konca prvega polčasa, ko so na zaslužen odmor odšli s kar 6 zadetki prednosti. Ob polčasu je bil v Ormožu rezultat 15 : 9.

V druge polčasu pa je bila zgodba popolnoma drugačna. Varovanci Roberta Beguša so popolnoma prevzeli nadzor nad samo igro. Že v samem začetku polčasa so pristopili agresivno in natančno ter do 47.minute tekme uspeli izenačiti. Za 20 : 20 je zadel Andrej Bergant. Zadnjih 10 minut tekme so odlično odigrali Škofjeločani. V 57.minuti tekme so uspeli celo povesti za 3 zadetke, 21 : 24, zadel je Alen Šibanc. Do izteka tekmovalnega časa so vinarji ponovno uspeli izenačiti, za 24 : 24 je zadel Rok Žuran, ampak so Škofjeločani ob zadnjem pisku sirene ponovno zadeli in tudi zasluženo slavili. Za končni rezultat 24 : 25 je zadel Alen Šibanc.

Pri domačih je bil najbolj natančen Rok Žuran, zadel je 8-krat, Tomislav Balent je obranil kar 8 strelov. Pri gostih pa se s 5 zadetki lahko pohvali Tim Bogdanič-Jenko, Jošt Juričan in Gašper Dobaj sta obranila vsak po 4 strele.

V naslednjem, 6.krogu, Ormožane ponovno čaka domača tekma, tokrat proti MRK Krki, Škofjeločani pa bodo gostili RD Riko Ribnico.

 Alen Šibanc, RD Urbanscape Loka: “Prvi polčas nam igra ni stekla, storili smo preveč napak v obrambi, predvsem pa v napadu. Posledično so igralci Jeruzalem Ormoža hitro povedli in ob polčasu vodili za 6 golov. V odmoru smo se s soigralci znali zmotiviralti, da zaigramo na vse ali nič, saj nismo imeli kaj izgubiti. Na začetku drugega polčasa nam je uspelo doseči 3 hitre zadetke, s tem smo spreobrnili potek srečanja ter na koncu dosegli zadetek več. To je prva loška  zmaga v Ormožu, saj nam je doslej uspelo le enkrat remizirati.”

 RK Jeruzalem Ormož : RD Urbanscape Loka 24 : 25 (15 : 9)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek M., Bogadi 5, Šoštarič, Čudič 2(1), Žuran 8(1), Hebar, Škrinjar, Šulek T., Kocbek 3, Balent, Horvat 1, Ozmec 2, Mesarić 2, Vujović 1, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(4)

RD Urbascape Loka: Vrbinc 4, Šibanc 3, Gartner, Dolenc, Krivic 2, Jamnik 3(2), Jesenko M., Juričan, Pipp 3, Bergant 2, Jesenko A. 2(1), Bogdanič-Jenko 5, Pogačar, Plestenjak 1, Klemenčič, Dobaj

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(3)

Rdeči karton: Luka Plestenjak

 

MRK KRKA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA

V novomeški dvorani Marof smo lahko spremljali sosedski derbi med domačo Krko in gosti iz Ivančne Gorice. Tekmo so odlično odprli gostje in že v 5.minuti tekme povedli za 3 zadetke, 1 : 4. Svojo minimalno prednost so uspeli držati vse do 14.minute tekme, ko je Novomeščanom, ob zadetku Jerneja Papeža, uspelo izenačiti, 8 : 8. Nato se je do 24.minute tekme nadaljevala izenačena igra. Do konca polčasa pa so tempo igre začeli narekovati domači rokometaši in na zaslužen odmor odšli s 3 zadetki prednosti. Ob polčasu je bil rezultat 16 : 13.

V drugem polčasu pa so Novomeščani pokazali iz kakšnega testa so. V 37.minuti tekme jim je svojo prednost uspelo povišati že za 5 zadetkov. Za 19 : 14 je zadel Jaka Jakše. Hitra in natančna igra domačih rokometašev se je nadaljevala vse do izteka igralnega časa. Gostom se je sicer v 52.minuti, za 23 : 22 je zadel Simon Stopar, uspelo približati na zgolj zadetek zaostanka, ampak to žal ni bilo dovolj za slavje. V domači dvorani Marof so na koncu vselej slavili Novomeščani. Za končni rezultat 29 : 27 je tik ob izteku časa zadel Jernej Papež.

Pri domačih je bil tokrat najbolj natančen Jernej Papež, ki je gostujočo mrežo zatresel kar 8-krat, Aleksandar Tomić je obranil 8 strelov. Pri gostih pa se lahko z 9 zadetki pohvali Simon Stopar, Domen Škorc je obranil 7 strelov.

Novomeščane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri RK Jeruzalem Ormožu, rokometaši SVIŠa pa bodo gostili MRD Dobovo.

Jernej Papež, MRK Krka: “Imamo dve točki. Mislim, da bi morali tekmo rešiti že v petinštirideseti minuti, ko smo že vodili za pet golov. Skozi srečanje smo zgrešili veliko stoodstotnih priložnosti, a na srečo smo zmago uspeli zadržati doma. Gremo naprej in upam, da se nam vrnejo poškodovani igralci ter da končno kompletni prikažemo pravo igro.”

Blaž Fink, RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Svojim soigralecem nimam česa očitati. Borili smo se, vendar se znova ponavljajo naše konstantne napake, ki nas stanejo ugodnega rezultata. V bodoče bo potrebno popravit našo igro in delati na sebi, kar bo prineslo rezultat.”

 MRK Krka : RK SVIŠ Ivančna Gorica 29 : 27 (16 : 13)

MRK Krka: Bevec 4, Didovič 1, Okleščen, Pršina 2, Tomić, Irman 3, Jakše 5, Klemenčič, Rašo, Batagelj, Papež 8, Kukman 1, Windischer, Matko, Imperl, Florjančič 5

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 6(9)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Tekavec 1, Knez 1, Zafran 2, Fink 1, Grojzdek 6, Hrovat, Stopar 9, Škorc, Košir 2, Pirnat, Struna, Kutnar 1, Krabonja 2, Vencelj, Bučar 2, Košir

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(3)

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: MRK Krka

Komentarji