Celjani na kolena spravili Zagreb!

Nedeljsko popoldne je zaznamoval veliki derbi večnih rivalov Celja in Zagreba. Celjani so na prvi tekmi v Zagrebu izgubili, na današnjem obračunu pa so pripravili maščevanje. Ob peklenskem vzdušju v Zlatorogu so gostje v prvem polčasu parirali nasprotniku, v drugem polčasu pa so Celjani popolnoma razbili tekmeca. Aktualni slovenski državni prvaki se tako lahko veselijo novih dveh točk v ligi prvakov in ostajajo v igri za uvrstitev v izločilne boje najelitnejšega tekmovanja.


Na začetku tekme nismo bili priča velikem številu zadetkov. Obe ekipi sta igrali odločno v obrambi, prvi gol za Celje pa je dosegel Tilen Kodrin. Naslednjih pet minut ekipi nista zadeli. Na začetku prvega polčasa je bil izjemno razpoložen Urh Kastelic, ki ga je kasneje zamenjal Radivoje Ristanović. V 6. minuti je gostom uspelo izenačiti, sledil pa je nalet Celjanov. Razpoložen je bil Branko Vujovič, ki je v 12. minuti zadel za +3 (5 : 2). Zadnjih sedem minut prvega dela pa so Celjani popustili. Zadeli niso vse od 23. minute, kar so gostje izkoristili in do konca polčasa prišli do gola zaostanka.

Črno serijo Celjanov je na začetku drugega polčasa prekinil Vujović (11 : 9). Celjani so igrali kot prerojeni in z serijo zadetkov z delnim rezultatom 4 : 0 gospodarili na igrišču. Gostje so s sedmimi igralci v napadu poskušali razbiti celjsko obrambo. Igranje s sedmimi igralci v polju se Zagrebčanom ni obrestovalo, saj so Celjani velikokrat zadevali preko celotnega igrišča. Znova je bil fantastično razpoložen celjski vratar Klemen Ferlin, ki se je tudi 2-krat vpisal med strelce z goloma preko celotnega igrišča.

Celjani so v zadnjih minutah z goli iz protinapada višali razliko in aktualni Hrvaški državni prvak je bil na kolenih. Gostje so še vedno poskušali s sedmimi igralci v polju in vedno znova bili za to kaznovani. Do konca tekme so celjski vitezi polnili hrvaško mrežo in prišli do visoke in zaslužene zmage na večnem derbiju. Najboljši strelec Celjanov je bil Branko Vujović, ki je zadel 7-krat.

LIGA PRVAKOV, 8. krog

Nedelja, 18. november, Zlatorog
RK Celje Pivovarna Laško : RK PPD Zagreb 30 : 21 (10 : 9)

FOTO: RK PPD Zagreb Facebook

Komentarji