Celjani na krilih izjemnega Ferlina do prve zmage v ligi prvakov!

Celjane je po vročem tedenskem dogajanju-poraz proti Ribnici v državnem prvenstvu in menjava trenerja, čakala druga domača tekma v ligi prvakov. Nasproti jim je stal aktualni nemški državni prvak Flensburg. Celjski vitezi so predvsem v drugem polčasu prikazali odlično igro na čelu z izjemnim vratarjem Klemnom Ferlinom, ki je zbral 20 obramb. Na obeh straneh smo lahko videli odlično obrambo kar priča podatek o tem, da je bil končni rezultat dokaj nizek. Celjani so v izdihljajih tekme pokazali svojo pravo igro, pustili srce na igrišču in zasluženo zmagali.


V prvem polčasu sta bili ekipi povsem izenačeni. Prvi gol smo lahko videli šele v 4. minuti, ko je za domačo ekipo zadel Nenadić. Gostje so do prvega vodstva prišli v 16. minuti, ko je zadel Glandorf. V naslednjih minutah smo lahko videli nihanje celjskih rokometašev, ki so v 22. minuti zaostajali za 2 gola (7 : 9). Do konca polčasa nismo videli nobenih presenečenj, gostje so na odmor odšli z minimalno prednostjo 10 : 11.

V drugem delu tekme pa smo lahko spremljali popolnoma drugačno igro Celjanov kot v prvem. Že takoj na začetku drugega polčasa so Celjani izenačili, imeli tudi veliko priložnosti za vodstvo a so naredili preveč tehničnih napak v napadu. Celjske rokometaše je v uvodnih mintuah v igri držal Klemen Ferlin, ki je s svojimi obrambami preprečil tekmecu novo vodstvo. V 42. minuti je za drugo vodstvo Celjanov zadel Jan Jurečič (16 : 15). Trener Celjanov Tomaž Ocvirk je v 40. minuti v igro poslal kapetana Davida Razgorja, ki je zadel za prvo vodstvo domačih za dva gola (19 : 17) in z minuto odmora je takoj reagiral gostujoči trener Matchulla.

Celjani so v naslednjih minutah zaigrali res vrhunsko v obrambi, saj gostje niso uspeli zadeti kar pet minut. Nemški strateg je nato skušal z sedmimi igralci v polju izničiti zaostanek, a je bil velikokrat za to kaznovan. Celjski rokometaši so nato dosegli nekaj lahkih golov in v 24. minuti vodili že za 4 gole (22 : 18). Odlični Ferlin je nadaljeval niz odličnih obramb in nemški prvak je bil na kolenih. Na koncu so se gostje uspeli približati na dva gola zaostanka, a so izjemni Celjani na koncu zasluženo tekmo dobili z 23 : 20. Najboljša strelca Celjanov sta bila Jaka Malus in David Razgor, ki sta zadela 5-krat.

LIGA PRVAKOV, 3 KROG:

Celje, nedelja, 30. september, Zlatorog
RK Celje Pivovarna Laško : SG Flensburg-Handewitt

RK Celje Pivovarna Laško:  Panjtar, Ferlin 20 0bramb (1 zadetek); Vujović 1, Jurečič 2, Malus 5, Kljun, Razgor 4, Ovniček 1, Marguč 1, Šarac 1, Grošelj 1, Nenadić 2, Kodrin 2, Horžen 1, Anić 1, Bećiri

SG Flensburg-Handewitt: Burić 3 obrambe, Bergerud 2 obrambi; Karlsson, Golla 3, Hald Jensen, Glandorf 4, Svan, Wanne 1, Jeppson 1, Joendal 1, Steinhauser 3, Zachariassen, Gottfridsson 2, Lauge Schmidt 4, Baijens, Bergerud, Röd 1

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško Twitter

Komentarji