Novomeščani do prvih dveh točk v prvenstvu, Dobovčani neuspešni tudi v Trebnjem

V petek, je poleg dvoboja v Rdeči dvorani, bila odigrana še ena tekma 4.kroga 1.NLB lige. V trebnajski dvorani sta se pomerila domača ekipa RK Trimo Trebnje in gostje iz Dobove. V soboto, 29.9., pa smo bili V Dolanki priča napetemu dvoboju med domačimi RK dol TKI Hrastnik in superpokalnimi zmagovalci, MRK Krko.


 RK TRIMO TREBNJE : MRD DOBOVA

V petek je prvič proti svoji prejšnji ekipi zaigral tudi Adam Seferović, ki patako igralce kot golmane dobro pozna. »Z njimi sem igral 3 leta, ampak z menjavo klubov imam nekaj izkušenj in zame ni bilo prvič da igram proti ekipi za katero sem nekoč igral sam. Bilo mi je malce čudno igrati proti tem fantom, saj jih poznam in so zares dobri fantje, vendar sem se na to psihično pripravil. Na igrišču ni prijateljstva, vedno gremo na glavo in na zmago, zagotovo pa se bomo po tekmi podružili.«

Dobovčani so tekmo začeli v krču, v prvih desetih minutah so zadeli le 2 gola in si prislužili 2 izključitvi.  Domači so vse do 7 minute vodili z delnim izidom 4:0. Gostje so se nato malce prebudili iz začeli loviti Trebanjce. V naslednjih minutah so se domačinom približali in držali razliko 1-2 golov. V zadnjih desetih minutah so zopet sedile črne minute za ekipo iz Dobove, saj so rokometaši Trima zopet pobegnili na 4 gole prednosti in tako v 20. minuti vodili z rezultatom 11:7. Zopet se je pričel lov za zaostankom in Posavcem je na koncu uspelo priti na 2 gola zaostanka. V garderobo so odšli z rezultatom 16:14.

V začetku drugega polčasa so Trebanjci z golom Seferovića, nekdanjega člana MRD Dobova, povečali prednost na 17:14. Nato pa je začelo malo boljše kazati tudi gostom. Domači so si v razmaku petih minut prislužili dve izključitvi in Dobovčanom je v 38.minuti tekme, z igralcem več, uspelo priti do izenačenja, 19:19.  Kmalu pa se je tehtnica premaknila na stran Trima. K temu je zagotovo pripomogel razpoloženi vratar Urbič, med tem ko na Dobovski strani vratarja Leben in Polutniknista imela najboljšega večera.

Z vsako minuto je napetost naraščala, igra je postala bolj groba in tekma napeta. Dobovčani so si močno želeli novih točk, Trebanjci pa so jih uspešno zaustavljali. Zaprli so najboljšega dobovskega strelca, Doriana Markušića, ki je bil na dosedanjih tekmah vedno najboljši strelec, tokrat pa mu iz igre ni uspelo zabeležiti niti enega zadetka. Na drugi strani pa so imeli domači nekaj razpoloženih strelcev, ki so preigravali dobovsko obrambo in zopet prišli do vodstva, ki so ga uspešno držali do konca tekme. Dobovčani so nato v zadnji minuti uspeli prednost znižati, vendar spet ostali brez zmage. Končni rezultat v Trebanjski dvorani je bol 32:29 v veselje domačih.

Kljub slabšemu rezultatu se pa Dobovčani pohvaljo z izrednimi navijači, ki so jih v Trebnje prišli spodbujati v velikem številu. Najbolj izkušen igrlace dobovskega kluba in tudi domačin ter nekdanji kapetan Izidor Hotkoje bil v komentarju kratek vendar jedrnat: »Naši navijači danes in vedno so eni in edini v Sloveniji.. Najboljši«

 

Izidor Hotko, MRD Dobova:“Po slabem začetku smo se nekako uspeli vrniti in priključiti nasportniku vendar smo jih konstantno lovili na koncu pa nam je zmanjkala tista pika na i. Če bi uspeli sestaviti par obramb zapored bi mogoče lahko bilo kaj več tako pa so žal zmagali boljši.”

Adam Seferović, RK Trimo Trebnje: » Z nas je to že druga zmaga doma in tretja v nizu. Vedeli smo da nas čaka težek nasprotnik, Dobova je dobra ekipa čeprav imajo trenutno slab rezultat so vse tekme, ki so jih do sedaj izgubili, izgubili proti težkim nasprotnik z nekaj goli razlike. Cel teden smo preučevali njihovo igro, se nanje pripravili in rezultat priča temu«

RK Trimo Trebnje : MRD Dobova 32 : 29 (16 : 14)

RK Trimo Trebnje:Cvetko 6, Jerlah, Seferović 5, Dobovičnik 4, Kotar 4, Udovič 4, Sašek 3, Majzej, Redek, Brana, Bojanić, Grbič, Horžen, Grandovec 1, Cirar 5, Urbič

Trener: Teraš Benjamin

7-metrovke: 1(1)

Izključitve: 14minut

MRD Dobova: Dular 2, Markušić (2), Rožman, Leben, Kučič 1, Polutnik, Bura 5, Majić 1, Jazbec, Zavodnik 1, Krnc, Šušnjara, Kunst 4, Sintič 5(1), Hotko 2, Novak 6

Trener: Sandi Markl

7-metrovke: 3(3)

Izključitve: 4 minute

 

RK DOL TKI HRASTNIK : MRK KRKA

V Dolu pri Hrastniku pa je bila zgodba nekoliko drugačna. Favorizirani Novomeščani so morali kar pošteno zavihati rokave, da so na koncu končno, prvič v prvenstvu, tudi slavili.

Dvoboj v Dolanki se je začel zelo izenačeno. Sprva so do 25.minute tekme tempo narekovali domači rokometaši. Gostom je uspelo prvič povesti šele v 27.minuti tekme, zadel jeKristjan Pršina, 10 : 12.  Ampak domači rokometaši vseeno niso popustili. Izenačenje smo ponovno videli v 29.minuti tekme, ko je za 13 : 13 zadel Klemen Brilej.Na zaslužen odmor pa so vselej z zadetkom prednosti odšli Novomeščani. Rezultat je bil 13 : 14.

Tudi v 2.polčas so odločno pristopili domači rokometaši in že v 33.minuti ponovno izenačili, 14 : 14, ter nato tudi povedli. Svojo minimalno prednost, zgolj zadetka, so uspeli držati vse do 41.minute. V 41.minuti pa se je tehtnica nagnila na stran gostov. Ob uspešno izvedenemu protinapadu in zadetku Davida Imperla, so Novomeščani ponovno povedli za zadetek. Svojo prednost so do 46.minute tekme povečali na +3. Nato je Dolanom v 54.minuti tekme uspelo ponovno izenačiti, ampak so bili Novomeščani odločni in zbrani vse do konca tekme, ko so tudi slavili z rezultatom 24 : 25.

Pri domačih sta bil tokrat najbolj natančena Klemen Brilej, zadel je 8-krat, in Gregor Klepej, ki pa je zadel 7-krat. Pri Novomeščanih pa so bili najuspešnejši Jernej Papež, 6 zadetkov, Jan Irman, 5 zadetkov, in Jaka Jakše, 4 zadetki.

Dolane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri MRD Dobovi, Novomeščani pa bodo gostili RK SVIŠ Ivančno Gorico.

Aleš Sirk, RK Dol TKI Hrastnik: “Tekma je bila od prve do zadnje minute povsem izenačena, na koncu pa je zadnji gol Krke odločil tekmo. Mi bi morali izkoristiti priložnost za zmago že prej, saj Krka ni bila v popolni postavi. Svojim fantom nimam česa očitati, borili so se, ampak danes sreča ni bila na naši strani.”

 David Imperl, MRK Krka: “Tekmo, ki je bila za nas pomembna, smo začeli s spoštovanjem nasprotnika, predvsem zaradi dejstva, da smo v prejšnjem kolu nesrečno izgubili. Na srečanje proti Hrastniku nismo prišli v popolni postavi, a smo vseeno prikazali veliko borbenosti. Tekma je bila zelo izenačena in po srečanjem zaključku smo slavili zmago. Rad bi čestital fantom za borbenosti in končno slavje.”

RK Dol TKI Hrastnik : MRK Krka 24 : 25 (13 : 14)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 8(1), Klepej 7(4), Ajdari 2(1), Grušovnik 1, Pintar, Bauerheim 2, Gospodarič, Zore, Ramič, Ribič 2, Jakopič, Simončič, Nunčič, Hribšek 1, Koprivc 1

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 6(8)

MRK Krka: Bevec 2, Didovič 3, Pršina 2(2), Tomić, Irman 5, Jakše 4(3), Klemenčič, Rašo, Batagelj 1, Papež 6(1), Kukman, Windischer, Matko, Imperl 1, Florjančič 1

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 6(7)

 

 

Pripravili: Larisa Vogrinc in Manja Fišter

FOTO: Larisa Vogrinc in MRK Krka

Komentarji