Slovenke na drugi pripravljalni izgubile proti Srbkinjam

Slovenke so v sklopu tedna EHF odigrale drugo pripravljalno tekmo proti rokometašicam iz Srbije. Po sredini zmagi v Kočevju so v Celju morale priznati premoč nasprotniku in izgubile s 27 : 35.


Pred reprezentančno tekmo med Slovenijo in Srbijo pa je bil na sporedu dogodek slovo legend, ki ga je organizirala Rokometna zveza Slovenije. Na tej tekmi so se lahko gledalci nadejali številnih lepih potez nekdanjih rokometašic slovenskega rokometa. Rezultat tega dvoboja ni bil v ospredju, bolj druženje in zahvala rokometašicam za njihov prispevek k slovenskemu rokometu. Nastopale so rokometašice, kot so Deja Doler, Anja Frešer, Katja Kurent Tatarovac, Branka Mijatović, Simona Šturm, Olga Čečkova, Ina Dolgun, Sergeja Stefanišin in mnoge druge.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so bile v prvem polčasu večino časa v podrejenim položaju, saj so Srbkinje odigrale povsem drugačno tekmo kot v Kočevju. Po polovici tekme je bilo jasno, da bodo rokometašice iz Srbije naredile vse da se Slovenkam oddolžijo za sredin poraz. Slovenke so ob koncu prvega polčasa zaostajale že za sedem golov (11 : 18)

V drugem polčasu Slovenke zopet niso našle prave rešitve za izjemen srbski napad in obrambo. Srbkinje so ves čas nadzorovale igro in na koncu zasluženo zmagale. V slovenski izbrani vrsti je bila najbolj učinkovita Ana Gros z devetimi goli, šestkrat je zadela Nina Zulić in štirikrat Tjaša Stanko.

ČLANICE PRIPRAVLJALNA TEKMA

Celje, sobota, 29. septembra:
SLOVENIJA : SRBIJA 27:35 (11:18)
Slovenija: Zec, Korenić, Ferfolja, Kodele, Gros 9, Kranjc, Žabjek, Stanko 4 Abina, Čajko, Koren 6, Barič 3, Čajko 1, Zulić 6, Beganović 1, Vučko, Vojnović, Ahlin, Pišek.

Srbija: Radosavljević 1, Krpež Šlezak 9, Trifunović, Lekić 7, Lavko 6, Tomković, J. Agbaba, Janjušević 2, T. Radojević, Pop-Lazić 3, D. Radojević 3, Tomašević, Nikolić 2, Stoiljković, Cvijić, Pantić, M. Agbaba.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Srbija 3 (1).

Izključitve: Slovenija 2, Srbija 10 minut.

FOTO: RZS

 

Komentarji