Novi dve točki tudi Mariboru in Ormožu

V 4.krogu 1.NLB lige smo si ogledali še dve tekmi. V Škofjo Loko je odpotovala ekipa Maribora, v Ivančni Gorici pa so gostovali Ormožani. Kot smo v letošnji sezoni že videli, lahko prav vsaka ekipa preseneti, zato smo na obeh koncih pričakovali napete in zanimive dvoboje.


 RD URBANSCAPE LOKA : RK MARIBOR BRANIK

V šprtni dvorani Poden Podludnik smo v 1.polčasu videli dokaj izenačeno igro. Gostje iz Maribora so uspeli držati minimalno prednost zadetka. Mariborčani so v sami obrambi pristopili zelo agresivno kar pa jih je stalo kar nekaj opominov in izključitev. Domači rokometaši so uspeli povesti šele v 30.minuti tekme, ko je za 13 : 12 zadel Tine Gartner. Ampak so mariborčani hitro odreagirali in v izteku polčasa ponovno izenačili. Za 13 : 13 je zadel Uroš Štimpfl.

Tudi v začetku 2.polčasa smo bili deležni dokaj izenačene igre. Škofjeločani so uspešno sledili Mariborčanom. Nato pa se je v 47.minuti tekme pokazala izkušenost gostujočih rokometašev. Koncentracija je na strani Škofjeločanov začela počasi padati, kar pa so Mariborčani znali dobro izkoristiti in so povedli za 4 zadetke, zadel je Andris Celminš, 19 : 23. Tekma je bila nekako že odločena, domači se niso več uspeli približati gostujočim rokometašem. Končni rezultat, 26 : 31, je v izteku tekme postavil Uroš Štumpfl.

Pri domačih je bil najbolj natančen Grega Jamnik, ki je zadel 7-krat, pri gostih pa Žan Šol, s prav tako 7 zadetki, in Niko Medved, s 6 zadetki.

Škofjrločane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri RK Jeruzalem Ormožu, Mariborčani pa bodo gostili trenutno prvouvrščeno ekipo RD Riko Ribnico.

 

Robert Beguš, RD Urbanscape Loka: “Danes smo imeli premalo razpoloženih igralcev, poleg tega pa nas pestijo poškodbe in bolezni. Borili smo se po svojih najboljših močeh, vendar to ni bilo dovolj za zmago. Čestitke Mariboru.”

 Julian Jerebie, RK Maribor Branik: “Menim, da v prvem polčasu nismo dali svojega maksimuma in pokazali vse kar znamo. Toda v drugem delu smo našli še dodatno motivacijo in zaigrali bolj odločno tako v obrambi kot v napadu. To se nam je obrestovalo in z ekipno igro smo na koncu uspeli priti do zaslužene zmage in pomembnih dveh točk.”

 

RD Urbanscape Loka : RK Maribor Branik 26 : 31 (13 : 13)

RD Urbanscape Loka: Vrbinc 5, Šibanc 3(1), Gartner 3, Dolenc, Krivic, Jamnik 7(5), Jesenko M. 1, Juričan, Pipp 3, Bergant, Jesenko A. 2(1), Bogdanič-Jenko, Plestenjak 1, Klemenčič, Dobaj, Marinović 1

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 7(8)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič, Medved 6, Celminš 4, Marušič, Sok, Šol 7, Simonič, Jerenec 1, Velkavrh 1, Budja, Jerebie 4, Golik, Buneta 5, Štumpfl 3

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(3)

 

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK JERUZALEM ORMOŽ

Na drugi strani, v Ivančni Gorici, je bila zgodba popolnoma drugačna. Rokometaši Ormoža so odlično začeli 1.polčas in že v 10.minuti povedli za +5, zadel je Frano Vujović. Domači strateg Aleksander Polak, je bil primoran vzeti minuto odmora in zbistriti glave domačih rokometašev. Ampak zaostanek je bil prevelik, na zaslužen odmor so s prednostjo 5 zadetkov odšli gostujoči rokometaši.

Tudi v začetku 2.polčasa so vse niti v svojih rokah držali gostujoči rokometaši. Rokometaši SVIŠa niso našli praveg odgovora na hitro in natančno igro gostov, videli pa smo tudi kar nekaj nepotrebnih napak in zapravljenih priložnosti.  Vendar pa se je domačim v 52.minuti tekme vseeno uspelo približati na zadetek zaostanka, za 23 : 24 je zadel Blaž Fink. Vendar pa se vinarji niso pustili in na koncu vseeno slavili. Rezultat je bil 25 : 29.

Pri domačih je bil najuspešnejši Žan Grojzdek, ki je zadel kar 10-krat, pri gostih pa sta bila najbolj natančna Rok Žuran in Frano Vujović, oba s 7 zadetki.

V naslednjem krogu rokometaše SVIŠa čaka gostovanje pri sosednjem MRK Krki, vinarji pa bodo gostili RD Urbanscape Loko.

 

 Žan Grojzdek, RK SVIŠ Ivančna Gorica:“Čez celotno srečanje smo žal napravili preveč napak, da bi lahko danes razmišljali o zmagi. Čeprav je, po slabem prvem polčasu, v drugem delu kazalo, da imamo priložnost, smo v ključnih trenutkih ponovno delali nepotrebne napake in to je odločilo tekmo. Rad pa bi se, v imenu ekipe, zahvalil vsem gledalcem za polno dvorano in lepo vzdušje.”

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Jeruzalem Ormož 25 : 29 (12 : 17)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Tekavec, Knez 1, Zafran 3, Fink 3, Grojzdek 10, Hrovat, Stopar 3(1), Škorc, Košir, Pirnat 1, Kutnar 3, Krabonja 1, Vencelj, Zlatnar, Košir, Vidmar

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: /

7-metrovke: 1(2)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek M., Bogadi 3, Horvat 3, Čudič 3(2), Žuran 7, Hebar, Šulek T., Kocbek 2, Balent, Niedorfer, Ozmec 3, Mesarić 1, Vujović 7, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(3)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji