Celjani naslov prvakov proslavili z novo zmago

Rokometaši Celja so v 26., zadnjem krogu letošnje izvedbe državnega prvenstva brez težav ugnali RK Sviš Ivančna Gorica. Na ta način je najtrofejnejše slovensko rokometno moštvo potrdilo naslov prvakov.


Celjani so tekmo v dvorani Zlatorog pričeli nekoliko zadržano. Na drugi strani so rokometaši Sviša v uvodnih minutah nizali uspešne akcije in po izidu 3-3 pobegnili Celjanom. V 9. minuti je tako rezultat znašal celo 4-8 v korist gostov. Presenetljiv pobuda gostov pa ni trajala dolgo časa. Celje se je kaj kmalu pobralo in z nekaj zaporednimi zadetki že v 18. minuti izid poravnalo na 10-10.  Izenačujoči gol je zabil Radojica Čepić. Gostitelji so do izteka polčasa tudi že pobegnili na +2, a je Simon Vidmar v 30. minuti znižal na 16-15 in poskrbel, ca je bilo celjsko vodstvo pred odmorom zgolj minimalno.

V drugem polčasu so rokometaši Sviša še kar nekaj časa držali priključek. Celje je sicer pobegnilo na +3, a se ni uspelo takoj otresti Dolenjcev. V 46. minuti je Tadej Mazej zadel za 27-22 in gostujoča barka se je počasi pričela potapljati. Celjani so vodstvo do izteka tekme še povečevali, na koncu pa slavili s 34-26 in na ta način nov naslov proslavili v slogu.

Pri Celju se je še posebej izkazal Tim Cokan, ki je dosegel kar 10 zadetkov, Simon Vidmar jih je za Sviš prispeval 6.

Foto: Slavko Kolar

Komentarji