Slovenjgradčani z zmago nad Velenjčani do 5. mesta

Slovenjgradčani so v svoji dvorani v zadnjem krogu gostili varovance Zorana Jovičića, ki so bili do konca tekme še vedno aktualni prvaki. Spremljali smo izenačeno tekmo, ki pa so jo dobili domačini z rezultatom 28-27. Slovenj Gradec 2011 je sezono zaključil na visokem petem mestu, Velenjčani pa na tretjem.


Slovenjgradčani so tekmo bolje začeli in vseskozi vodili. V 15. minuti so si prvič priigrali prednost treh zadetkov. Nato so Velenjčani zaigrali nekoliko hitreje in izničili zaostanek. Do konca prvega polčasa smo spremljali precej izenačeno igro, na odmor pa so s prednostjo enega zadetka odšli Velenjčani.

Drugi del so bolje začeli Velenjčani, ki so vse do 37. minute vodili z dvema zadetkoma prednosti. V 42. minuti pa je Uroš Štumpfl zadel za izenačenje. Spremljali smo napeto končnico, v 59. minuti je za vodstvo z 28-27 zadel Vid Levc, v zadnjem napadu Velenjčanov pa je Valentino Soldo ubranil strel Timoteja Grmška in Slovenjgradčani so se veselili zmage. Pri domačinih je 8 zadetkov dosegel Vid Levc,  pri gostih pa je 9 zadetkov dosegel Domen Tajnik.

FOTO: Aljaž Sešel

 

Komentarji