Slovan sezono sklenil s tesno zmago nad Šmartnim

V zadnjem krogu slovenskega rokometnega državnega prvenstva sta se srečali moštvi Slovana in Šmartnega. Slovan je po tesni končnici izvleke zmago in slavil z 32-31. 


Ljubljančani so uspešno sezono sklenili na domačem terenu v goste pa je, na Kodeljevo prišla ekipa Šmartnega. Srečanje je bilo ves čas zelo izenačeno. Tako skozi celoten prvi polčas nismo videli, da bi se katero od dveh moštev odlepilo od nasprotnika. Obe ekipi sta igrali gol za gol in si zgolj izmenjavali vodstvo. Do izrazitejše prednosti s +2 so ob koncu polčasa prišli rokometaši, ko je v 26. minuti za 15-17 zadel Andraž Justin. Grega Močnik je v naslednjem napadu zvišal že na 15-18, polčasa pa so gostje dobili z izidom 18-20.

Izenačen rokomet se je nadaljeval tudi v drugem delu igre. Slovan se je z goloma Žige Stoparja in Davorja Čauševića uvodoma približal na 20-21, v 27. minuti pa je Ognjen Ostić izenačil na 22-22. V naslednjih 10 minutah so pobudo prevzeli Ljubljančani, ki so v 47. minuti povedli s 27-24. V zadnjih 10 minut tekme so gostitelje vstopili s prednostjo +4 in ta prednost se je na koncu izkazala za ključno pri končni zmagi. Nejc Škrabanja je Šmartno v samem finišu sicer pripeljal do gola zaostanka, nato pa se je čas iztekel in Slovan je vpisal zadnjo zmago v sezoni.

Za Slovan sta 8 zadetkov zabila Jaka Jakše in Aleksa Tufegdžić, Luka Rozina je za Šmartno zabil  golov. 

Foto: RK Slovan

Komentarji