Ribničani na zadnji tekmi brez težav opravili z Mariborčani

Ribniški rokometaši so na zadnji tekmi sezone pred domačimi navijači gostili ekipo Maribora. Obe ekipi zagotovo visoko motivirani, da sezono zaključita z zmago. Mogoče imajo za odtenek več motivacije Ribničani, ki se bodo Štajercem poizkušali oddolžiti za poraz na prvi letošnji medsebojni tekmi. 


In gostitelji so v 5. minuti povedli z dvema goloma prednosti (3:1). Po nekaj minutah igre gol za gol so v 9. minuti Ribničani prednost povišali še za dodaten zadetek (7:4). Domači, ki so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik so v 14. minuti svojo prednost še podvojili (11:7).Pravi ritem pa so nato ujeli tudi gostje Zaostanek si znova znižali na dva gola in tako v 24. minuti pri rezultatu 15:13 domačega stratega Damjana Škaperja prisilili v minuto odmora. S tem je zaustavil nalet Mariborčanov, kar pa so s pridom izkoristili tudi njegovi varovanci in po delnem izidu 4:0 na odmor odšli s prednostjo šestih golov (19:13).

Z ritmom konca prvega polčasa so domači vstopili tudi v drugega. Delni izid 6:2 jim je prvič na tekmi prinesel vodstvo z desetimi zadetki prednosti (25:15). Ekipi sta v nadaljevanju igrali igro gol za gol in tako so Ribničani, goste iz Maribora držali na varnih desetih zadetkih razlike. Deset minut do konca srečanja ob rezultatu 30:20 je bilo jasno, da se bodo rokometaši Ribnice od sezone in domačih navijačev poslovili z zmago. Ko je bilo že vse oddločeno so Ribničani popustili v igri. To so za omilitev poraza izkoristili Mariborčani, ki so se do konca približali na sedem golov. Tekma se je tako končala z rezultatom 34:27. Igralci Ribnice so tako zabeležili štirinajsto zmago v letošnji sezoni. Temu izkupičku so dodali še tri neodločene rezultate in devet porazov. Na drugi strani je bil to trinajsti poraz za mariborsko zasedbo, ki ima na računu še enajst zmag in dva neodločena rezultata.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najučinkovitejši Ilija Bogdanović, pri gostih  pa je bil s petimi zadetki najnatančnejši Matic Košec. Blestela sta tudi oba vratarja. Sandro Mestrić se je v golu Ribnice zaustavil pri petnajstih obrambah, Denis Strašek v mariborskem golu pa pri trinajstih.

RIKO RIBNICA : MARIBOR BRANIK  34:27 (19:13)
Bogdanović 7, Ranisavljević 6; Košec 5, Rakita 4

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Anže Oražem / RD Riko Ribnica

Komentarji