Celjani obračun proti Svišu odločili že v prvem polčasu

25-kratni državni prvaki so danes gostovali v Ivančni Gorici. Favorizirani Celjani so prišli do prepričljive zmage z rezultatom 21-35.


Obračun med Svišem in Celjem se je začel zelo izenačeno, domačini so po 10. minutah igre zaostajali zgolj za zadetek (4-5). Sledile so minute, ki so pripadle gostom. Slednji so si že do 15. minute priigrali prednost petih zadetkov (5-10) in jo v nadaljevanju uspešno držali. Tudi nadaljevanje polčasa je pripadlo Celjanom, ki so si do polčasa priborili prednost 10 zadetkov. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 10-20.

Po desetih minutah igre v drugem delu se razlika v zadetkih ni spremenila (15-25). Ugodno prednost desetih zadetkov so Celjani do 50. minuti povišali na 13 golov (18-31). Tekma, ki je bila ob odlični igri Celjanov odločena že po prvem polčasu, se je končala z pričakovano zmago gostov. Slednji so se veselili nove zmage z rezultatom 21-35.

Pri domačinih je 6 zadetkov dosegel organizator igre Marko Marojević, v vrstah Celjanov pa se je pod 7 golov podpisal krilni rokometaš Tim Cokan.

FOTO: Barbara Tekavec Štular

Komentarji