Izjemno izenačen obračun med Dobovo in Ormožem ni ponudil zmagovalca

Rokometaši Dobove so v domači dvorani gostili nasprotnike iz Ormoža. Slednji v gosteh pri Dobovi zmage niso okusili že 20 let, dolgi niz brez pozitivnega rezultata pa se je po današnji tekmi še podaljšal. Ekipi sta se razšli z rezultatom 24-24.


Ekipi sta tekmo otvorili zelo izenačeno ter druga drugi nista dovolili, da bi prednost povišali za več kot en zadetek. Enakovreden rokomet smo spremljali skozi večji del prvega dela, v 22. minuti pa je Nik Ćirovič z dvema hitrima zadetkoma povišal prednost na +2 ter domačine prisilil v minuto odmora (9-11). Še en zadetek v mreži domačega vratarja je goste oddaljil na tri zadetke prednosti, katere pa so Dobovčani v končnici polčasa skorajda v celoti nadoknadili. Na odmor so odšli zgolj z zaostankom enega zadetka (12-13).

V uvodnih minutah drugega polčasa so domačini rezultat obrnili v svoj prid, vendar njihova prednost ni trajala dolgo, saj smo v nadaljevanju ponovno spremljali tekmo, kjer je bil rezultat na semaforu večji del tekme poravnan. Deset minut pred koncem srečanja smo ponovno dočakali trenutek, ko je ena izmed ekip povedla za dva zadetka – tokrat so to bili domačini (22-20). Trener gostov je svojim rokometašem med minuto odmora očitno podal dobra navodila, saj so s tremi zaporednimi goli rezultat ponovno obrnili v svoj prid ter se v zadnjih pet minut srečanja podali v boljšem položaju (22-23). Srečanje se je končalo z remijem 24-24, kar je brez dvoma najustreznejši rezultat za izjemno izenačen obračun.

Pri domačinih je 8 zadetkov dosegel Željko Šukić, v taboru gostov pa je bil s 7 goli najuspešnejši Nik Ćirović.

FOTO: RK Dobova

Komentarji