Celjani proti Krki za Pokal, Ormož proti Kopru za 3. mesto

V ŠIC Ljutomer smo spremljali polfinalna obračuna Pokala Slovenije. Prvi polfinalni par RK Jeruzalem Ormož : MRK Krka se je pomeril ob 17. uri.


Bolje so začeli Krčani, ki so že takoj na začetku tekme povedli s 3:0. Ormožani so prvi gol dosegli šele v 5. minuti, ko so zmanjšali zaostanek na -2. Za tem smo do 20. minute gledali igro gol za gol, nato pa so gostitelji zaključnega turnirja četverice stopili na plin in v zaključku polčasa dosegli 4 zaporedne zadetke, kar je preobrnilo izid v njihovo korist (15:17), a so nato igralci MRK Krka še dvakrat zadeli in postavili izid polčasa 17:17.

V drugem delu srečanja smo do 45. minute spremljali dokaj izenačen obračun. Krčani so si sicer priigrali prednost 3 zadetkov, a so jo Ormožani med 43. in 48. minuto zopet preobrnili v svojo korist. S štirimi zaporednimi zadetki so povedli za gol, nato pa je sledil juriš Krčanov. Od 48. minute do konca srečanja so igralci Krke dopustili Ormožanom le en zadetek, zadeli so jih pa 11 in na koncu zasluženo slavili s 37:28.

Grega Okleščen, igralec Krke: “Imamo mlado ekipo domačih igralcev, vzdušje je vrhunsko, vsi se dobro razumemo in to se vidi tudi na parketu. V prvem polčasu smo igrali dokaj dobro, bili izenačeni z Jeruzalemom Ormožem, v drugem delu pa smo, še posebej po izključitvi Rašota, prelomili tekmo. Igrali smo disciplinirano v obrambi, v zadnjih petnajstih minutah pa naredili to razliko.”

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža: “Končna razlika ni realna, saj je bila tekma zelo izenačena, mi pa smo jo izgubili v igri z igralcem več, saj smo dvakrat podarili žogo Krki. Naša vratarja tokrat nista imela svojega dne, saj sta zbrala vsega eno obrambo in tako proti Krki ne moreš zmagati. Dolenjcem čestitam za uvrstitev v finale.”

Na drugi polfinalni tekmi sta se pomerila RD Koper 2013 in RK Celje Pivovarna Laško.

Varovanci Veselina Vujovića so nudili dober odpor aktualnim državnim prvakom, a kaj več od tega jim ni uspelo. V 13. minuti so si Celjani priigrali prednost 3 zadetkov (3:6), ki so jo potem držali skozi celotno srečanje. Koprčani so se sicer v prvem polčasu približali na zadetek zaostanka, a so Celjani z dvema zadetkoma spet povišali svojo prednost. Tik pred koncem polčasa je za Koper zadel Adam Bratkovič in postavil izid prvega dela 13:15.

V drugem polčasu so Celjani hitro postavili stvari na svoje mesto in v 38. minuti povedli za 5 zadetkov (15:20). To prednost so držali vse do 56. minute, ko so Koprčani prestavili v višjo prestavo in s tremi zaporednimi zadetki omilili poraz. Končni rezultat 27:29 za celjske graščake.

Veselin Vujović, trener Kopra 2013: “Ne morem biti zadovoljen s porazom, ampak mislim, da so fantje od prve do zadnje minute pokazali karakter in igrali tako, kot lahko. Celje Pivovarna Laško je veliko boljša ekipa od nas, danes pa je odlično branil še Urban Lesjak, ki je imel dvakrat več obramb, kot naša vratarja. Glede na to, da imamo nižje igralce, smo morali napadati z dvema krožnima napadalcema ter tako poskušali razbremeniti ostale in v nekaterih trenutkih nam je to tudi uspelo. Celjani so v tej sezoni igrali odlično v Ligi prvakov in mislim, da bodo osvojili Pokal Slovenije, Kopru pa ostane borba v prihodnje.”

Urban Lesjak, igralec Celja Pivovarne Laško: “Rezultat dobro kaže koliko smo se morali potruditi za uvrstitev v finale, saj so se Koprčani dobro taktično pripravili. Potihem smo pričakovali njihovo igro z igralcem več, saj vemo, da Veselin Vujović zna igrati na tak način in njegovim rokometašem lahko le čestitam za prikazano. Njihova igra nam je povzročila kar nekaj preglavic in dobljenih golov, a s fanti smo igrali dobro in kazali, da si želimo finala.”

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja