Dolani s polnim izkupičkom iz Ivančne Gorice

Danes smo lahko v športni dvorani OŠ Stična spremljali derbi med RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Dol TKI Hrastnik. Pred tekmo so bili verjetno bolj motivirani domačini, saj bi se z zmago uvrstili med prvoligaše. Z otvoritvenim golom, ki ga je zadel Jakob Hrovat, so Ivančani borbeno začeli prvi polčas in sledili tempu Dolanov do 24. minute, ko so slednji z golom Domna Hribška povedli že za +4 (12:16). Proti koncu prvega polčasa, ki je sicer potekal mirno, brez izključitev, le z nekaj opomini, sta trenerja obeh ekip zahtevala timeout, na odmor pa so bolj sproščeni odšli gostje s tremi goli razlike (15:18).


Večji del drugega polčasa so tempo narekovali Dolani. Domačini so vseeno poskušali poskrbeti za preobrat, ki bi jih popeljal med elito. V zadnji minuti rednega dela tekme so se približali na gol zaostanka, vendar za zmago vseeno ni bilo dovolj.

S končnim rezultatom 35:37 tako ostajajo Dolani nepremagani že od 19. kroga, ko so nazadnje izgubili proti Škofljici, Sviš-u pa so vrnili za poraz pred domačim občinstvom v jesenskem delu sezone.

  1. krog 1. B DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE:

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Dol TKI Hrastnik 35:37 (15:18)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Stopar 15, Matej Košir 4, Knez 3, Zafran 3, Erak 3, Tekavec 2, Hrovat 2, Krabonja 2, Matic Košir 1, Podržaj, Pekeč, Škorc, Pirnat, Zlatnar, Bučar, Ferkulj
Trener: Aleksander Polak

7-metrovke: 7/7

Izključitve: 6min

RK Dol TKI Hrastnik: Brilej 11, Hribšek 8, Klepej 7, Ajdari 6, Cigler 2, Seme 1, Pintar 1, Ribič 1, Moljk, Kos, Bauerheim, Gospodarič, Ramič, Jakopič, Simončič
Trener: Aleš Sirk

7-metrovke: 3/5

Izključitve: 8min

 

Pripravila: Ana Černe
FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja