Drava na Ptuju poskrbela za 6. zaporedni poraz Ljubljančanov

Na Ptuju, kjer sta se pomerili RK Drava Ptuj in MRK Ljubljana, so slavili domači.


V 5. minuti je Ljubljančane v vodstvo popeljal Jaka Žabjek, ki je bil najboljši strelec MRK Ljubljana (6 zadetkov). V ptujski dvorani Ljudski vrt smo gledali tekmo dobrih obramb. Prvi polčas so bolje odigrali gostje iz Ljubljane, saj so v 15. minuti povedli za 2 gola, čez 5 minut pa so vodili že za 4 in imeli napad za +5, a je domači vratar Sandi Žuran obranil strel Ajdovca v ljubljanskem dresu, Nika Bajca.  Do konca polčasa je gostujoči trener Boštjan Brulec opravil nekaj menjav in domači so se približali na 2 gola razlike. Polčas se je končal z rezultatom 8:10. V prvem polčasu velja izpostaviti tudi gostujočega vratarja Luko Pikovnika, ki je skozi celoten polčas skrbel, da se mreža Ljubljančanov ni velikokrat zatresla. Tudi, ko so domačini prebili ljubljansko obrambo, so naleteli na – v prvem polčasu – nerešljivo uganko med gostujočima vratnicama.

Med odmorom so si očitno bolj odpočili domačini, ki so v 2. polčasu poskrbeli za preobrat. Prvi gol Ljubljančanov v drugem polčasu smo videli šele v 46. minuti tekme, medtem ko so jih Dravaši zadeli že 8. V prvih 15 minutah drugega polčasa so torej domačini preobrnili razultat iz -2 na +6, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Proti koncu so se Ljubljančani ponovno zbrali in zmanjšali zaostanek, a vseeno so na koncu slavili domačini s končnim rezultatom 21:18.

Ali 6. zaporedni poraz MRK Ljubljana spodnaša stolček glavnemu trenerju Boštjanu Brulcu?

Staš Krabonja (RK Drava Ptuj): “V  tekmo smo stopili nekako nemotivirani, nismo se držali dogovora. Ljubljančani so naše napake dobro izkoriščali in posledično tudi vodili po prvem polčasu. V drugem polčasu pa smo začeli igrati našo igro in zato smo na koncu tudi zmagali.”

Luka Pikovnik (MRK Ljubljana): “Celotno tekmo smo držali obrambo na zelo visokem nivoju, kar dokazuje prejetih samo 21 golov. V drugem polčasu smo padli v strelsko krizo ter razbranili domačega vratarja, kar je prevesilo tehtnico na stran Drave.”

  1. krog 1. B DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE:

RK Drava Ptuj : MRK Ljubljana 21:18 (8:10)

RK Drava Ptuj: Gregorc 7, Maroh 5, Mlač-Černe 3, Žuran 3, Bedrač 1, Rožman 1, Krabonja 1, Bračič, Sabo, Polutnik, Falež, Koštomaj, Krajnc, Žuran
Trener: Vladimir Vujović

7-metrovke: 5/6

Izključitve: 14 min

MRK Ljubljana: Žabjek 6, Leskovar 4, Lukman 3, Kljun 3, Arih 2, Hvala-Stojanovič, A. Miličevič, Jaklič, U. Miličevič, Pikovnik, Bajc, Rebevšek, Petrovič-Vernikov, Grbič, Pintar
Trener: Boštjan Brulec

7-metrovke: 1/1

Izključitve: 8 min

 

Pripravila: Ana Černe

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja