Celjani tokrat brez težav preko Mariborčanov

Po zadnjem vročem dvoboju v koprski Bonifiki so Celjani tokrat gostili ekipo mariborskega Brnika. Štajerski derbi so odlično začeli domači rokometaši ter si že v začetku priigrali visoko prednost. Mariborčanom priključitve niso dopustili in na koncu zasluženo slavili, 30 : 26.


Dvoboj v dvorani Zlatorog se je začel izenačeno. Ekipi sta si izmenjavali gole vse do 17.minute, ko si si Celjani uspeli priigrati prednost petih zadetkov, 10 : 5. Mariborski strateg Marko Šibila je bil primoran odreagirati z minuto odmora. Do 22.minute polčasa so si Mariborčani uspeli priigrati zaostanek dveh zadetkov, 11 : 9. Tokrat je odreagiral domači strateg Tomaž Ocvirk. Nadaljevala se je hitra igra, tempo katere pa so narekovali domači rokometaši. Do konca polčasa so si ponovno uspeli priigrati pet zadetkov prednosti, 17 : 12.

Tudi drugi polčas so odločno začeli domači rokometaši. Svojo priigrano prednost prvega polčasa so uspešno še povečevali. Čvrsta obramba in natančno izdelane akcije celjske ekipe so Maribročano povzorčale kar nekaj preglavic. Tokrat je bil pomemben člen celjske obrambe domači vratar Aljaž Pajntar, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov ter na koncu zbral kar šestnajst obramb. S hitro rotacijo v napadu so se Mariborčani v 44.minuti tekme Celjanom približali na tri zadetke zaostanka, 24 : 21. Začele so se pojavljati napake tudi v celjskem napadu. Vendar pa gostom priključka na več kot tri zadetke niso dopustili. Kljub temu, da so gostje v končnici tekme nekoliko bolj stisnili v obrambi, žal niso uspeli obrniti tekme v svojo korist. Veliko strelov iz razdalje je reševal tudi razpoloženi Pajntar. Končni rezultat je bil 30 : 26.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Branko Vujović, 5-krat sta zadela David Razgor in Tilen Kodrin. Pri gostih je bil s sedmimi zadetki najuspešnejši Filip Jerenec, 4-krat je zadel Stefan Žabič.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Maribor Branik 30 : 26 (17 : 12)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 6, Jurečič 2, Malus, Kljun, Razgor 5(4), Ovniček 1, Marguč 2, Šarac 3, Panjtar, Accambray 2, Ferlin, Kodrin 5, Horžen, Makuc 2, Anic, Bećiri2

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 4(4)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 4, Planinšek, Pungartnik, Celminš 3, Marušič 1(1), Sok 3(1), Simonič, Jerenec 7, Velkavrh 2, Ranevski, Budja, Jerebie 2, Golik 1, Buneta 3, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(3)

Foto: FB/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji