Celjani v drugem polčasu strli Ormožane

Na zadnji tekmi drugega kroga lige NLB sta se v Areni Zlatorog udarila RK Celje Pivovarna Laško in RK Jeruzalem Ormož. Celjani, ki so bili v prvem krogu boljši od Krke so med tednom začeli tudi s tekmovanjem v ligi prvakov. Na gostovanju pri danskem Aalborgu so prikazali dobro predstavo, a žal izgubili z rezultatom 36:32. Zmage v prvem krogu so se veselili tudi Ormožani, ki so bili boljši od zasedbe Maribora. 


Precej dramatičen začetek tekme, saj so Ormožani že v 4. minuti ostali brez Tea Šuleka. Domači so na začetku obračuna povedli z 2:0, a kot se je v nadaljevanju izkazalo je goste izključitev Šuleka le še podžgala. Rezultat so najprej izenačili na 4:4, v nadaljevanju pa tudi povedli s 4:6. Vse do 19. minute so Ormožani držali prednost dveh zadetkov nato pa so jih gostitelji ujeli in izenačili na 7:7. Gostom se je znova uspelo uiti na dva gol prednosti (8:10), a so se domači do konca prvih 30. minuti vrnili in ekipi sta na odmor odšli rezultatsko poravnani ob izidu 14:14.

Po izenačenem začetku drugih 30. minut so se domačini v 38. minuti oddaljili na dva gola prednosti (20:18). Razumljivo je po minuti odmora moral seči gostujoči strateg Saša Prapotnik. Celjani so hitro po minuti odmora povedli s tremi goli prednosti (23:20), sicer pa je Prapotniku uspelo zaustaviti nalet domače zasedbe. To pa ni trajalo dolgo, saj so Celjani 10. minut do konca srečanja povedli s šestimi zadetki prednosti (27:21). Slabi dve minuti kasneje so prednost še povišali in sicer na sedem golov (29:22). Ormožani so se na vse preteg trudili ujeti zaostanek, a Celjani niso dopustili presenečenja. V 56. minuti so prišli na pet zadetkov zaostanka (30:25) kaj več od tega pa jim ni uspelo. Celjani so se na konci veselili zmage z rezultatom 34:27.

Pri domačih je bil z 8 zadetki najučinkovitejši Gal Marguč, pri gostih pa je bil z 7 zadetki najnatančnejši Nik Čirović.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : JERUZALEM ORMOŽ  34:27 (14:14)
Marguč 8, Vlah 6; Čirović 7, Cirar 5
RK: Šulek, 4. minuta

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji