Velenjčani z dobro obrambo do zmage v Mariboru

V drugem krogu Lige NLB sta se v Mariboru pomerila domači Maribor Branik in Gorenje Velenje. Spremljali smo trdno tekmo dobrih obramb. Na koncu so se zmage veselili favorizirani gostje iz Velenja. Končni rezultat je bil 31-23 v korist Velenjčanov.


Mariborčani so tekmo bolje začeli in povedli z rezultatom 2-0. Nato so se favorizirani gostje zbrali in rezultat hitro obrnili v svojo korist. Največjo prednost v prvem polčasu so imeli gostje v 20. minuti, ko je za 10-7 v korist Velenjčanov zadel Domen Tajnik. Že v 21. minuti pa sta bila za dve minuti izključena Sokolič in Pajt. Domačini so to izkoristili in se približali na zadetek zaostanka. Prvi polčas se je končal z rezultatom 12-11 v korist gostov.

V drugem polčasu smo spremljali igro gol za gol vse do 47. minute, ko so se gostje po zadetku Petra Šiška oddaljili na 3 zadetke prednosti. To prednost so mirno in izkušeno zadržali. V 52. minuti so po zadetku Tilna Sokoliča povedli z 26-22 in jasno je bilo, da bo zmaga odšla v Velenje. Gostje so prednost do konca tekme še povečali in slavili z rezultatom 31-23.

 

FOTO: RK MARIBOR BRANIK/DAJNKO PHOTOGRAPHY

Komentarji