Slovenjgradčani po loteriji sedemmetrovk do napredovanja

Pred rokometaši RK Slovenj Gradec je bila na sporedu še druga tekma EHF evropskega pokala v dveh dneh. Povratna tekma z ekipo Maccabi Rishon. Korošci so bili pred misijo ujeti štiri gole zaostanka s sinočnje tekme (31:27). Včeraj so bili izraelski rokometaši domačini dvoboja. 


Slovenjgradčani so dobro odprli obračun in na začetku 6. minute povedli s tremi goli prednosti (5:2). A Izraelci so še enkrat pokazali za kako kakovostno ekipo gre. Po delnem izidu 0:3 so rezultat uspeli izenačiti na 5:5. A sledil je nov nalet domačih, ki so v 18. minuti vnovič prišli do treh golov naskoka (9:6). Teh vse do konca polčasa niso izpustili iz rok. Ekipi sta do konca prvih 30. minut igrali igro gol za gol. Korošci so na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (15:13) in tako še ohranjali upe po napredovanju v 2. krog.

Izenačena tekma se je nadaljevala tudi v drugem delu igre. Izraelci so na začetku 36. minute rezultat izenačili na 17:17. V nadaljevanju smo bili tako kot v prvem polčasu priča igri gol za gol z kar nekaj menjavami v vodstvu. V 53. minuti so Korošci po zadetku Tarika Velića znova povedli z dvema goloma prednosti (28:26)  in upanje po napredovanju je tako ostajalo. A Izraelci so ekspresno vrnili udarec in rezultat še enkrat več izenačili na 28:28. Sledilo pa je infarktnih zadnjih 5. minut rednega dela. Ekipa Slovenj Gradca je na krilih domačih navijačev počasi znova začela višati prednost. K temu so jim dodatno pripomogli gostje z dvema dvominutnima izključitvama. To so seveda gostitelji s pridom izkoristili in salbo minuti do konca povedli s 34:30. Zadnji napad je pripadel Izraelcem, ki ga niso izkoristili in tako so sledili streli s sedmih metrov.

IZVAJANJE SEDEMMETROVK:

MACCABI:                                                         SLOVENJ GRADEC:

Amiel Sidi (obramba Dobaja)              /   Žan Šol (zadetek)
Kesem Amiel (zadetek)                          /   Kristjan Eskeričić (zadetek)
Nadav Nizri (zadetek)                            / Jaroš Bulovič (zadetek)
Gafar Hadziomerovič (mimo gola)  /  Uroš Štumpfl (zadetek)

Rokometaši Slovenj Gradca so se tako po izvajanju sedemmetrovk veselili zmage in napredovanja v drugi krog EHF Evropskega pokala

SLOVENJ GRADEC : MACCABI RISHON LEZION  38:32 (34:30) (15:13)
Cvetko 10, Svečko 7; Sidi 13, Atman, Motola in Nizri po 3

FOTO: RK Slovenj Gradec

Komentarji