Celjani v Škofji Loki do nove zmage

Prva tekma 20. kroga liga NLB je bila odigrana v dvorani Poden v Škofji Loki. Tamkajšnji Urbanscape je gostil ekipo RK Celje Pivovarna Laško. Rokometaši Loke se še vedno borijo za končno 4. mesto na lestvici, a je pred njimi izjemno zahtevna naloga, medtem ko na drugi strani Celjani korakajo porti novem naslovu državnih prvakov.


Celjani so hitro dali vedeti, da želijo iz Škofje Loke oditi z novim parom točk. V 8. minuti so namreč povedli že s štirimi goli prednosti. Tako je moral po minuti odmora hitro seči domači strateg Jure Šterbucl. Domači so se v nadaljevanju vendarle prebudili in v 12. minuti zaostanek znižali le še na dva gola (5:7). A sledil je nov nalet gostov, ki so po delnem izidu 0:5 ter povedli s sedmimi goli naskoka (5:12). Do 24. minute so Celjani prednost povečali na devet zadetkov (7:16) in jasno je bilo, da bodo na odmor odšli z izdatno prednostjo. Domačini so do konca polčasa zaostane znižali za dva gola in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 12:19.

V drugem polčasu se ni dogajalo nič pretresljivega. Celjani so mirno nadzorovali svojo prednost nekajkrat povedli za osem zadetkov (17:25), nekajkrat so tudi domačini uspeli zaostanek znižati na pet golov (23:28), a resneje se jim ni uspelo približati. In ko se je v 51. minuti zazdelo, da bi se lahko Ločani približali potem, ko so zaostanek znižali na le še štiri gole (25:29) so varovanci Alema Toskića hitro pripravili odgovor. V 55. minuto so prednost znova povišali na sedem golov (26:33). To se je na koncu izkazalo za odločilno prednost, čeprav so se gostitelji v zaključku tekme znova približali. A zmage so se z rezultatom 30:35 veselili Celjani.

Pri domačih je z 10 zadetki izstopal Matevž Jesenko, medtem ko je bil pri Celjanih z 12 goli najboljši strelec tekme Tim Cokan.

URBANSCAPE LOKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  30:35 (12:19)
Jesenko M. 10, Jesenko A., Cingesar in Mali po 4; Cokan 12, Kodrin 7

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RD Urbanscape Loka

Komentarji