Celjani v Parizu malce popravili vtis iz Zlatoroga

Osmina finala lige prvakov v Parizu je potekala z manjšim tekmovalnim nabojem, saj so si rokometaši PSG-ja že v Celju nabrali zajetno prednost 13-tih zadetkov. Kljub temu so Celjani, sploh v prvem polčasu prikazali boljšo igro, na koncu pa še vedno morali priznati visoko zmago pariškim favoritom. 


V prvem polčasu so Pivovarji držali stik s francoskimi prvaki, ki vedoč, da imajo praktično neulovljivo prednost s prvega srečanja, k igri niso pristopili tako vestno kot v Celju. A tekma se je na trenutke še vedno odvijala po podobnem scenariju, kot tista v Zlatorogu. Francozi so svojo prednost treh, štirih zadetkov zlahka zadrževali, krivci pa so bili Celjani sami, ki so jih v napadu spremljale številne nenatančne podaje, te pa je PSG pretvarjal v lahke protinapade. Sem in tja je francoski ‘zicer’ ubranil Miljan Vujović, ki je bil znova odgovoren za večino dvignjenih pesti na celjski klopi.

A za razliko od srečanja izpred tedna dni so tudi rokometaši PSG-ja, sploh proti koncu prvega dela, nekajkrat lažerno zaigrali v napadu, s tem pa so nevarno hitro igro končno lahko prikazali tudi gostje iz Celja. Nezgrešljiv je bil na položaju krožnega napadalca Kristjan Horžen, ki je v tem delu največkrat (trikrat) zatresel domačo mrežo. Dvomestna francoska prednost ob odmoru je bila stvar preteklosti, po tridesetih minutah sta se v pariški dvorani moštvi razšli z rezultatom 14:12.

Tudi v začetku drugega polčasa Celjani Parizu niso pustili, da se znatno odlepi. Lep čas sta si ekipi izmenjavali zadetke, miniserijo dveh pa so Francozi le dosegli šele po slabih desetih minutah drugega dela (19:16). Toda v, na prvi pogled vse bolj soliden Celljki napad, so se še enkrat več prikradle napake, iz ‘kontre’ pa so Parižani na lahek način prišli do najvišje prednosti (25:17). Serijo šestih zaporednih zadetkov PSG-ja je po minuti odmora Tomaža Ocvirka le presekal Veron Načinović (25:18). To je Pivovarjem dalo malce naleta, ki so z delnim izidom 4:1 znižali na 27.22.

Žal so po izključitvi na celjski strani Francozi znova izenačili najvišje vodstvo, ki pa jim ga do zadnje sirene kljub vsemu za las ni uspelo spraviti na dvomestno številko. Še vedno so se Celjani iz Pariza poslovili z visokim porazom 31:23.

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji