Do četrtfinala še petorica naših legionarjev

Danes so bile v ligi prvakov na sporedu tri tekme, v četrtfinale pa so se uvrstili še Jaka Malus, Staš Skube in Simon Razgor z Meškovom ter Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek z Veszpremom.


Meškov je na domači tekmi lovil zaostanek 2 zadetkov iz Ukrajine in uspel zmagati z visoko razliko 7 zadetkov. Meškov je tekmo silovito začel in hitro prevzel pobudo, v napadu so zadevali v obrambi pa so Ukrajince držali daleč od gola in prvi polčas dobili z razliko 8 zadetkov, na semaforju je bilo 16-8. V drugem delu so Ukrajinci zaigrali nekoliko bolje, a več kot dobiti drugi polčas z razliko 14-15 jim ni uspelo in Meškov je zanesljivo slavil z 30-23. Odlično tekmo je odigral Staš Skube, ki je dosegel 6 zadetkov, Jaka Malus je dodal 2, Simon Razgor pa ni dosegel zadetka.

Veszprem si je že na prvi tekmi proti Vardarju priigral ogromno prednost in tudi na drugi tekmi nadigral Makedonce. Že po prvem delu so vodili z 20-15, v drugem delu pa so potrdili zmago in slavili z 39-30. Najbolj razpoložen pri Veszpremu je bil s 6 zadetki Danil Šiškarev, Blaž Blagotinšek ni dosegel gola, Gašper Marguč pa tokrat ni bil v kadru. Veszprem se je veselil uvrstitve v četrtfinale s skupnim izidom kar 80-57.

FOTO: Meškov Brest

Komentarji