Cirkus Loka-Ormož se nadaljuje: Tekme v sredo ne bo?

O odločitvi statutarnega odbora glede “cirkusa”, ki si ga je zakuhala Rokometna zveza Slovenije, smo že poročali (vse o tem tukaj). Zdaj pa so se na sklep prvič javno odzvali tudi v Škofji Loki, kjer so do sedaj bili tiho. Edino sporočilo, ki so ga v zvezi s tem prej podali medijem, je bilo, da nimajo komentarja. Glasen je tisti, ki ga boli – najprej je bil to Ormož, zdaj je to Loka.


“Že med tekmo smo opozarjali delegata tekme Igorja Pirca, da je prišlo do napake za zapisnikarsko pismo. Pa nas ni želel poslušati. Zaradi opozoril smo bili tudi kaznovani z rumenim kartonom. Po tekmi smo znova prišli do njega, tudi sam predsednik našega kluba, pa nas je delegat zavrnil, da je zapisnik že avtoriziran. Problem je tudi, da so Ormožani opazili napako, pa tega zdaj ne priznajo. Tekme v sredo ne bomo odigrali, ker je niti ne moremo. V skladu s pravilnikom mora biti na upravni enoti občine prijavljena deset dni pred datumom igranja. Komisar lige nam očita malomarnost pri organizaciji, a nam tega z ničemer ne argumentira. Izkoristili bomo vsa pravna sredstva, da dokažemo svoj prav. Ob tem pa je problem tudi ta, da nimamo nobenega vpliva na poteze sodnikov in delegatov, saj smo le plačnik storitev, ki jih naroča RZS. Edino, kar lahko storimo, je, da lahko pred sezono izločimo en sodniški par.” je za Večer povedal direktor Loke Gorazd Bajič: “Še enkrat poudarjam: tekme v sredo v dvorani Poden med Loko in Ormožem ne bo.”

Na RZS pravijo, da tekma mora biti, saj bo tekma potekala za zaprtimi vrati (preventivni ukrepi zaradi koronavirusa), kar pomeni, da prijava dogodka ni potrebna. 

Kaj če tekme res ne bo?

Ormožani trdijo, da se jutri odpravljajo v Škofjo Loko, saj niso dobili uradnega sporočila, da je tekma prestavljena – termin je bil določen in to je jutri ob 20. uri. V kolikor v dvorani Poden ne bo igralcev domačega moštva, se lahko tekma registrira z 10:0 za Ormož. Bo do takšne situacije res prišlo? Zadevo smo želeli preveriti pri domači ekipi, a zaenkrat odziva še nismo prejeli. Bomo videli jutri. 

FOTO: IGOR MARTINŠEK 

Komentarji