Črnomelj do prve, Grosuplje do tretje zmage, Krka nadaljuje z dobrimi predstavami

Po dolgem času so bile čez vikend v 1.B ligi odigrane vse tekme. Pri RK Črnomelj je gostovala ekipa RD Moškanjci-Gorišnica, v Grosuplju so gostovali rokometaši Iga, igralci MRK Krka pa so odšli na gostovanje k Škofljici. Črnomeljčani so dosegli prvo zmago in tako niso več zadnja ekipa lige, Grosupeljčani so po tesni končnici osvojili novi dve točki, rokometaši Krke pa po slabem uvodu v sezono sedaj nizajo zmage eno za drugo.


RK ČRNOMELJ : RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA  32:30 (14:14)
Medic 11, Muhič 10; Krasnič 8, Zupanič 7

Prva polovica prvega polčasa je minila v izjemno izenačenem ritmu z veliko menjavanja v vodstvu. V 16. minuti so si kot prvi omembe vredno prednosti priigrali gostje, ki so povedli z 9:12. Domači pa se niso predali in so do konca prvih 30. minut ujeli rezultatski priključek in tako sta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani ob izidu 14:14. Gostitelji pa so bolje vstopili v drugi polčas in si do 38. minute priigrali tri gole prednosti (20:17). S tem so gostujočega stratega Sinišo Radujkoviča prisilili v minuto odmora. In uspelo mu je ustaviti nalet Črnomeljčanov, ki so nato držali prednost treh zadetkov do 44. minute, ko so se rokometaši Gorišnice približali le še na gol zaostanka (23:22). V nadaljevanju pa smo spremljali igro, ko si se domači priigrali tri zadetke prednosti in ko so se kasneje gostje znova približali na gol zaostanka. Na koncu so imeli več sreče domači, ki so slavili z rezultatom 32:30 in tako vknjižili prvo zmago v sezoni.

RK GROSUPLJE : ŠD MOKERC KIG  30:29 (13:15)
Jakše 7, Lukan 6; Stopar 10, Drnovšek 8 

Še ena tekma z izjemno izenačenim začetkom in veliko menjavanja v vodstvu. Domačini so imeli sicer nekaj časa dva zadetka prednost, a nič kar bi lahko obdržali. V zaključku prvega polčasa pa so imeli več sreče pri menjavanju v vodstvu gostje iz Iga, ki so na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (13:15). Domači so hitro na začetku drugega dela igre rezultat izenačili in znova smo bili priča igri gol za gol. In tako je bilo vse do 49. minute, ko so domači vnovič povedli z dvema zadetkoma prednosti (24:22). Grosupeljčani so nato v 57. minuti povedli za tri gole (29:26) in zdelo se je, da bodo brez težav osvojili novi dve točki. A gostje so imeli na tekmi svoje načrte in po delnem izidu 0:3 rezultat v 59. minuti izenačili. Gostitelji so svoj zadnji napad na tekmi izkoristili in povedli s 30:29. Zadnjega napada na tekmi pa niso izkoristili Ižanci, oziroma je junak Grosuplja postal vratar Nejc Vencelj, ki je obranil strel Janu Redku in tako priigrali novo zmago svojemu klubu.

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : MRK KRKA  23:30 (13:14)
Kljun 7, Rot in Regner po 4; Avsec in Kukman po 7

Odličen začetek tekme za Krkaše, ki so v 6. minuti povedli z 0:3. A domači so ekspresno odgovorili in in rezultat izenačili na 3:3. Gostje so z novim naletom znova prišli do prednosti, tokrat do štirih zadetkov (3:7). A še enkrat več so se rokometaši Škofljice vrnili in rezultat znova izenačili tokrat pri rezultatu 9:9. Do konca prvega dela igre smo nato spremljali igro gol za gol, a so vseeno več sreče imeli gostje in na odmor odšli s prednostjo enega zadetka (13:14). Gostje pa so bolje vstopili v drugi polčas, saj so si do 42. minute priigrali prednost šestih golov (15:21). Krkaši so nato začeli svoj pohod proti novi zmagi in v 51. minuti prišli do prednosti desetih golov (17:27). Do konca tekme so domači zaostanek znižali na sedem golov (23:30), a to je bilo premalo in novi dve točki sta tako odšli v Novo mesto.

FOTO: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Komentarji