Slovenke po slabem začetku tekme brez možnosti za zmago

Slovenska ženska reprezentanca se je ob 18. uri pomerila z reprezentanco Francije. Francozinje so potrdile vlogo nespornih favoritinj in Slovenke ugnale brez večjih preglavic (18-29).


Če smo pri obračumi s Črnogorkami hvalili slovensko igro v prvem polčasu, so naše tokrat pričele naravnost katastrofalno. V prvi polovici prvega polčasa sploh niso uspele zatresti mreže nasprotnic. Na drugi strani so bile Francozinje izredno razpoložene, na čelo z vratarko Lauro Glauser, ki je Slovenke spravljala v obup. V uvodnih minutah je bila edina svetla slovenska točka njihova čuvajka mreže. Amra Pandžić je skrbela, da Francija ni prišla še do občutnejše razlike. V 14. minuti so tako Slovenke zaostajale z 0-6, sploh prvi gol na tekmi pa je za 1-6 zabila Ana Gros. Sledilo je še nekaj minut slovenskega zatišja preden so v 18. minuti zadele še drugič.

V zadnjih 10 minutah polčasa so naše odigrale bolje in nekoliko omilile naskok Francije. Slovenkam je celo uspelo izvesti delni izid (4-0) in tako priti do rezultata 6-9. Vseeno so se Francozinje v končnici prvega polčasa zbrale in si spet nabrale nekaj prednosti, ki je ob odmoru tako znašala 8-13.

V drugem polčasu je Francija še naprej narekovala ritem igre. Pri Slovenkah se je sicer zgodila vratarska menjava, saj je med vratnici stopila Branka Zec, a tudi njej ni uspelo preprečiti francoskega naleta. Nasprotice so namreč po desetih minutah igre že pobegnile na +10. Zgodnje visoko vodstvo je francoskemu strokovnemu štabu dovolilo spočitev nekaterih najboljših igralk, kar pa ni imelo vpliva na končni razplet tekme.

Najboljša strelka slovenske izbrane vrste in tudi tekme je bila Alja Varagić (6 golov), za Francozinje je 5 golov dosegla Grace Zaadi Deuna.

Vir: IHF

Komentarji