Krško do zmage na derbiju 1.B lige

V sredo 1. decembra sta zaostalo tekmo 7. kroga 1.B lige odigrali vodilni ekipi. Na obali pri drugo uvrščeni Izoli je gostovala prva ekipa RK Krško. Do te tekme sta bili ekipi točkovno poravnani. Krčani so imeli na računu osem zmag, medtem ko so imeli Izolani na svoje računu osem zmag in en poraz. Rokometaši Izole imajo namreč odigrano eno tekmo več. Krčani so bili zaradi 13 ekipi v ligi že prosti, medtem ko Primorce prost vikend še čaka.


Tekmo pa so bistveno bolje odprli gostje, ki so v 9. minuti vodili že s štirimi zadetki prednosti (1:5). Tako je moral z minuto odmora odreagirat strateg Izole, Luka Volk. A takoj po minuti odmora so Krčani prednost povečali še za dodaten gol (1:6). Nato pa so se prebudili tudi domačini in po delnem izidu 3:0 zaostanek znižali le še na dva zadetka (4:6). Po nekaj minutah igre gol za gol so gostitelj v 20. minuti po zadetku Benjamina Bekriča znižali le še na zadetek zaostanka (7:8). Zadnjih 10. minut prvega dela igra pa je znova pripadlo gostom. Te so si po delnem izidu 2:6 do odmora priigrali pet zadetkov prednosti (9:14)

V drugem polčasu so gostje iz Krškega počasi prednost začeli višati in po dobri polovici drugega dela igre povedli že z enajstimi zadetki prednosti (13:24). Nalet gostov je moral z minuto odmora znova prekiniti trener Izole, Luka Volk. Krčani so imeli novo zmago praktično že v žepu, tekmo so morali le še mirno pripeljati do konca. A še zdaleč od tega da do konca nismo spremljali zanimivega obračuna. V zadnjih 15. minutah smo videli veliko. Od tega, da so Izolani zaostanek znižali na osem golov (16:24), do tega, da so gostje povedli tudi že za dvanajst golov (20:32). A tekma se je vseeno končala z razliko desetih golov v prid rokometašev Krškega (23:33).

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK KRŠKO  23:33 (9:14)
Čolić 7, Dugajlić in Stopar po 3; Sintič 9, Glaser 7

FOTO: RK Krško

Komentarji