Prava preizkušnja za Slovenke prihaja z današnjim dnem

Slovenke so na svetovnem rokometnem prvenstvu, ki ga organizira Španija v prvem krogu navdušile. Po visoki zmagi nad Črno Goro pa naša sedaj čaka še težja preizkušnja. Nasproti jim bodo namreč stale Francozinje, ki so olimpijske prvakinje in tudi favoritinje aktualnega prvenstva.


Dragan Adžić, selektor slovenske reprezentance:
“Vedno je veliko zadovoljstvo, da lahko igraš proti olimpijskemu prvaku. Želim si, da bi tako to doživela tudi naša dekleta. Slovenska reprezentanca ima proti francoskim tekmicam tako pozitivne, kot negativne izkušnje. Tudi sam sem se v preteklosti vedno z veseljem pripravljal na njih. Verjamem, da lahko nekatere slabše stvari v naši igri proti Črnogorkam popravimo. Prepričan sem, da imamo še ogromno rezerv. Prva tekma je bila za nas zelo pomembna. Z dobro energijo in motiviranostjo smo izničili slabše stvari, a moramo narediti vse, da število teh proti olimpijskim prvakinjam, ki so tudi glavne favoritinje za naslov tu v Španiji, ne le proti nam, zmanjšamo in ostanemo konkurenčni. Želim si, da odigramo tekmo na dobri ravni.”

Tjaša Stanko, slovenska reprezentantka:
“Francija je vrhunska reprezentanca, ki osvaja kolajne na vseh tekmovanjih. Z njimi smo se srečali ob skoraj vseh naših nastopih na evropskih in svetovnih prvenstvih. Tekmice spoštujemo, a nikakor to ne pomeni, da se predajamo. Francija ima na vseh igralnih mestih vrhunske igralke in dobro rotacijo le-teh. Na njihov sistem se lahko pripravimo. Na tem delamo s polno paro.”

Ema Hrvatin, slovenska reprezentantka:

“Na olimpijske prvakinje se pripravljamo kot na vsake druge tekmice. Dobre trenutke s prve tekme proti Črni gori želimo na nedeljski tekmi še razširiti in tako ostati v dobrem tekmovalnem ritmu. Francozinje so učinkovite pri nasprotnih napadih, zato bo zelo pomembno naše vračanje v obrambo.”

Vir: IHF

Komentarji