Izola, Krško in Dol do suverenih zmag

Ostal nam je še pregled ostalih treh tekem 1.B lige. Na primorskem pri Izoli je gostovala ekipa Železnikov, pri prvo uvrščenih Krčani so gostovali igralci Rudarja, pri ekipi Dola pa je gostovala Radovljica. Izolani so se po bolečem porazu s Krškim hitro pobrali in osvojili novi dve točki, Krško še naprej ostaja edina neporažena ekipa lige, Dolani pa so malo presenetljivo premagali Radovljico in se točkovno izenačili.


RD BUTAN PLIN IZOLA : RD ALPLES ŽELEZNIKI  33:24 (15:10)
Nikolič 15, Jurič in Bekrič po 4; Štremfelj 6, Maček in Pokorn po 5

Izolani so pričakovano bolje odprli tekmo in v 10. minuti povedli s tremi zadetki prednosti (5:2). Prednost so držali skozi celoten prvi polčas, v 17. vodili tudi že s petimi zadetki prednosti (10:5). V 26. minuti so prednost povečali še za dodaten zadetek (13:7). Na odmor pa so gostitelji vseeno odšli s prednostjo petih golov in sicer ob rezultatu (15:10). Primorci pa so po 8. minutah drugega polčasa naredili odločilno razliko in povedli z desetimi zadetki prednosti (21:11) in razrešili dvome o zmagovalcu. Gostje so zaostanek uspeli še znižati na sedem golov, a so domači prednost znova povečali in si priigrali tudi največjo prednost na tekmi. In sicer je ta prednost znašala enajst zadetkov (29:18). Končna prednost Izolanov je bila sicer devet golov in sicer so slavili z rezultatom 33:24.

RK KRŠKO : RD RUDAR  43:25 (21:12)
Sintič 8, Baznik 7; Strehar 7, Markošek 6

V prvih 15. minutah smo spremljali zelo dinamično tekmo z veliko menjavanja v vodstvu. Nato pa so Domači pokazali zakaj so prvo uvrščena ekipa 1.B lige in si hitro priigrali šest zadetkov prednosti (16:10). Do konca prvega polčasa so to prednost še povečali in že na odmor odšli s prednostjo devetih golov (21:12). Hitro na začetku drugega polčasa so povedli z desetimi zadetki prednosti (22:12) in tako razrešili dvome o zmagovalcu. Edino vprašanje, ki nam je ostalo je bilo le še kakšna bo končna razlika. Krčani so brez težav nadzorovali potek srečanja večali prednost in se na koncu zaustavili pri osemnajstih zadetkih prednosti. Slavili so z rezultatom 43:25 in tako še naprej ostajajo edina neporažena ekipa lige. Še več. Ekipa RK Krško v letošnji sezoni sploh še ni oddala točke.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  36:29 (20:16)
Bogovič 9, Zupanc 8; Debelak J. 8, Polančec 6

Še ena tekma več, ki ni razočarala. Po uvodnem vodstvu gostov, so nato vajeti v svoje roke prevzeli domači. Tako je bilo vse do 16. minute, ko so v vodstvo znova prišli Gorenjci. A do konca prvega polčasa smo videli še en preobrat in tako so na odmor s prednostjo štirih golov odšli rokometaši Dola in sicer ob rezultatu 20:16. Na začetku drugega polčasa so si domači po delnem rezultatu 5:1 priigrali osem zadetkov prednosti in povedli z 25.17. Do 40. minute so prednost še povečali in povedli z dvomestno prednostjo (28:18) in naredili odločilen korak proti zmagi. Zadnjih 20. minut smo spremljali izenačen obračun ob igri gol za gol. Dolani so si priigrali tudi prednosti dvanajstih golov 34:22, kar je bila tudi najvišja prednost na srečanju. Na koncu je razlika nekoliko skopnela, a vseeno so se veselil nove zmage ob rezultatu 36:29.

FOTO: RD Alples Železniki

Komentarji