Srbija in Rusija bosta na medsebojni tekmi odločali o prvem mestu v skupini

Drugi krog v skupini B ni prinesel večjih presenečenj. Igralke Srbije so brez večjih težav opravile z rokometašicami Kameruna, Rusinje pa so se na koncu srečno izvlekle proti Poljakinjam. Srbkinje in Rusinje bodo tako v zadnjem krogu igrali za prvo mesto v skupini, obe reprezentanci pa sta si že zagotovili napredovanje. Poljakinje in Kamerunke pa se bodo pomerile še za tretjo vstopnico, ki vodi v drugi del tekmovanja.


SRBIJA : KAMERUN  43:18 (19:9)
Agbaba M. 7, Agbaba J. 6; Ekoh 7, Ebanga Baboga 4

Srbkinje so hitro povedle s 3:0. A Kamerunke so se vrnile in rezultat hitro izenačile (4:4). A igralke Srbije so hitro spet upravičile vlogo favoritinj in po dobrih 15. minutah povedle s petimi goli prednosti (11:6). Že v prvem polčasu se je videlo, da bodo Srbkinje osvojile novi dve točki. V 29. minuti so vodile že z enajstimi zadetki prednosti (19:8). Na odmor so odšle sicer z desetimi goli prednosti (19:9), a so imeli še vedno izjemno udobno prednost. V drugem polčasu so rokometašice Srbije prednost višale praktično iz napada v napad, lepo nadzorovale potek srečanja in se na koncu veselile zanesljive zmage s prednostjo kar petindvajsetih golov (43:18). A to ni bila najvišja prednost Srbkinj na obračun. V 55. minuti so namreč vodile tudi s šestindvajsetimi goli naskoka (41:15).

POLJSKA : RUSKA ROKOMETNA ZVEZA  23:26 (10:16)
Rosiak 8, Kobylinska in Matuszcyk po 3; Ilina 8, Skorobogatchenko 5

Po prvih desetih minutah tekmah je bilo videti kot, da se bodo Rusinje sprehodile do nove zmage, saj so vodile že s petimi goli prednosti (3:8). A rokometašice Rusije, ki so v prvem polčasu delovale zares izjemno se pri tem niso ustavile. Na začetku 23. minute so povedle s sedmimi zadetki prednosti (5:13).Poljakinjam je do odmora zaostanek uspelo znižati za en gol (10:16), a je bil ta še vedno zajeten, tako da so imeli pred drugim polčasom kar zahtevno nalogo. Po izenačenih prvih 12. minutah drugega polčasa so se nato rokometašice Poljske prebudile in začele zaostanek zmanjševati. Tako so pred zadnjimi 10. minutami zaostajale le še za gol (21:22). A Rusinje so se izvlekle in preprečile pravi poljski preobrat. Na koncu so zadržale tri gole prednosti (23:26) in tako vknjižile drugo zmago.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: IHF

Komentarji