Črnomelj do prvih dveh točk v novi sezoni, tri tekme brez zmagovalca

Tretji krog 1.B lige sta s tekmo v petek odprla ekipi RK Črnomelj in RK Sevnica. Domačini so se razveselili prvih dveh točk v novi sezoni, Sevničani pa še naprej ostajajo zadnja ekipa lige. Rokometaši Škofljice so na gostovanju v Izoli zabeležili nov neodločen rezultat. Prav tako zmagovalca nismo dobili na derbiju kroga kjer je ekipa Ljubljane gostila zasedbo Velike Nedelje. A neodločenih rezultatov s tem še ni bilo konec, saj sta se brez zmagovalca razšli tudi ekipi Jadrana in Šmartna. 


RK ČRNOMELJ : RK SEVNICA  37:32 (19:15)
Emeršič 13, Jovanović 5; Vidmar 8, Mrgole 7

V petek sta tretji krog odprli ekipi Črnomlja in Sevnice. Domači so hitro tehtnico rahlo prevesili v svojo korist in povedli s 4:2. V 11. minuti so prednost še za dodaten gol (7:4). A gostje iz Sevnice se niso predali in na polovici prvega polčasa zaostanek znižali zgolj še na gol zaostanka (9:8). Sledil je nov nalet gostiteljev, ki so v 19. minuti prišli do štirih zadetkov prednosti (13:9). Do konca prvih 30. minut smo videli še veliko dogajanja. Črnomeljčani so najprej povedli za pet golov (15:10). Sevničani so se v 26. minuti vrnili le na dva zadetka zaostanka (16:14). Zaključek polčasa pa je znova pripadel domačim, ki so na odmor odšli s prednostjo štirih golov (19:15). Prvih 15. minut drugega dela igra smo spremljali igro gol za gol, nato pa so v 47. minuti povedli z 29:23 in tako gostujočega stratega Ivana Čopa prisilili v minuto odmora. Domačini niso več dopustili, da bi se Sevničani še enkrat približali in se tako na koncu veselili zmage z rezultatom 37:32.

RD BUTAN PLIN IZOLA : ŠRD ŠKOFLJICA  19:19 (10:9)
Galina 5, Stopar 4; Rot Jon 6, Dolinšek Kogoj 5

Gostje so odlično odprli tekmo in povedli z 1:4. S tem so domačega stratega Boruta Hrena prisilili v minuto odmora. Izolani so se vrnili v igro in vzpostavili stik s tekmecem. V 24. minuti so gostitelji prvič na tekmi tudi povedli in sicer z rezultatom 9:8. Do konca polčasa sta obe ekipi dosegli še po zadetek in na odmor odšli ob minimalni razliki enega gola v prid Izole (10:9). Izenačeno tekmo smo spremljali tudi v nadaljevanju. Ekipi sta praktično skozi celoten drugi polčas igrali igro gol za gol in tako se je tekma končala s pošteno delitvijo točk ob rezultatu 24:24. Na tekmi sta blestela oba vratarja. Domači vratar Martin Kocijančič je zbral 14 obramb, gostujoči vratar Domen Lipužič pa se je zaustavil pri 11 obrambah.

MRK LJUBLJANA : RK VELIKA NEDELJA  24:24 (12:12)
Kovačevič 7, Brulec 4; Černe 9, Borko 6

Že od uvodne minute smo spremljali izjemno izenačen obračun z nekaj menjavami v vodstvu. Ljubljančani so v 8. minuti povedli s 5:3, a so se gostje vrnili in v 12. minuti rezultat izenačili na 7:7. Sledilo je nekaj minut gostujoče zasedbe, ki se je v 20. minuti priigrala tri gole prednosti (9:12). Gostitelji pa so se do konca prvega polčasa vrnili in rezultat izenačili na 12:12. Izenačena tekma z veliko menjavanja v vodstvu se je nadaljevala tudi v drugem polčasu in tako se je derbi 3. kroga končal brez zmagovalca. Tekma se je končala z rezultatom 24:24.

RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD HERZ ŠMARTNO  30:30 (17:17)
Muminović 12, Ahlin 7; Rozina in Ribarič po 7

Še ena izjemno izenačena tekma. Do 9. minute smo spremljali igro gol za gol, nato pa je sledil nalet domačih, ki so po delnem izidu 3:0 povedli z 8:5. Vse do zaključnih minut prvega polčasa so domači držali prednost. Šmarčani pa so v zaključku prišli do izenačenja in tako sta ekipi na odmor odšli poravnani na 17:17. In tako kot na predhodnih dveh tekmah je tudi ta v drugem polčasu minila v zelo izenačenem ritmu in igri gol za gol. Domači so v 50. minuti sicer povedli z dvema zadetkoma prednosti (29:27), a do konca tekme dosegli le še en gol. Gostje so to uspelo izkoristiti in iztržiti točko. Tekma se je končala z rezultatom 30:30.

PARI 4. KROGA:

ŠD MOKERC-KIG : MRK LJUBLJANA
ŠRD ŠKOFLJICA : RK GROSUPLJE
RK SEVNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK DOL TKI HRASTNIK
RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD ALPLES ŽELEZNIKI
RD HERZ ŠMARTNO : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA
RK VELIKA NEDELJA : RK ČRNOMELJ

FOTO: MRK Ljubljana

Komentarji