Tekma v dvorani Hardek je postregla z napeto končnico

V dvorani Hardek v Ormožu je bil na sporedu obračun med RK Ormož in RK Slovenj Gradec. Domačini se po porazu prejšnji vikend proti Celjanom zdaj veselijo velike zmage z rezultatom 35:34 proti ekipi iz Slovenj Gradca.


V uvodu tekme smo bili priča precej izenačeni igri. V 10. minuti pa je rokometašem Ormoža uspelo pobegniti na tri zadetke prednosti – 8:5. Trener Slovenj Gradca Ivan Vajdl je takoj zahteval minuto odmora v upanju, da zaustavi nalet domačinov. To se ni zgodilo, saj so Ormožani v 20. minuti vodili že z 12:7. V zadnjih desetih minutah so rokometaši iz Koroške zaostajali tudi že za šest zadetkov, a jim je do konca prvega polčasa uspelo razliko zmanjšati na samo tri zadetke zaostanka – 18:15.

V drugi polčas so bolje krenili gostje, saj so v 34. minuti zaostajali samo še za zadetek – 19:18. V 37. minuti sta bila na vsaki strani kaznovana igralca 2-minutno kaznijo. Domačini so ponovno zavladali na terenu in v 44. minuti pobegnili na 5 zadetkov prednosti – 28:23. Ekipi iz Koroške se je v zaključku tekme uspelo vrniti v igro – 33:32. Kljub rdečemu kartonu Gala Cirarja (RK Ormož) v izdihljajih tekme je domačinom uspelo doseči zadetek, ki se je izkazal za izjemno pomembnega, saj so Ormožani na koncu slavili z rezultatom 35:34.

Pri Ormožu so bili najbolj razpoloženi Rok Žuran (9 zadetkov), Nik Ćirović (8 zadetkov) in Gal Cirar (7 zadetkov). Vratar Alen Skledar je zbral 5 obramb. Pri Slovenj Gradcu sta bila najbolj razpoložena Vid Levc in Rok Cvetko (6 zadetkov). Vratar Alen Husejnović je zbral 4 obrambe.

FOTO: RK Ormož

Komentarji