Danes za 5. mesto!

V Kölnu bo konec tedna padel zastor nad letošnjim evropskim prvenstvom v rokometu. Del končnice tekmovanja bo tudi reprezentanca Slovenije, ki jo v petek ob 15. uri čaka tekma z Madžarsko, ki bo odločala o končnem petem mestu.


Slovenija bo v Kölnu skušala izenačiti svojo tretjo najboljšo uvrstitev na evropskih prvenstvih. Najboljša je bila na domačem zaključnem turnirju 2004, ko je v finalu izgubila proti Nemčiji, na turnirju na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji 2020 pa je zasedla četrto mesto. Na Hrvaškem 2000 je v tekmi za peto mesto premagala domačo izbrano vrsto, v Srbiji 2012 pa izgubila proti Severni Makedoniji.

Na Madžarskem igra kar nekaj slovenskih reprezentantov. Eden teh je tudi Borut Mačkovšek“Zagotovo nas čaka težek boj. Madžari so dobra ekipa, do predzadnje tekme so se borili za polfinale letošnjega evropskega prvenstva. Morda smo mentalno mi po zmagi proti Dancem, s katero smo si priborili tekmo za peto mesto, nekoliko v prednosti. Prepričan sem, da nas čaka pravi sosedski derbi,” je na medijskem dogodku pred obračunom povedal levi zunanji rokometaš.

Komentarji