Nismo država, ki ima le 3 športe … in to je ponos!

Po zmagi nad Danci, ki so jim Slovenci prizadejali do tega trenutka edini poraz na prvenstvu, sta svoje misli strnila selektor Uroš Zorman in najboljši igralec tekme Klemen Ferlin. 


“Ne bi delal iz tega evforije. Smo zelo zadovoljni in srečni. Ta zmaga nam je v prvi vrsti dvignila samozavest in odprla vrata mimo dvomov, ali smo sposobni igrati z velikimi reprezentancami, ne glede na to, da so Danci igrali brez treh ključnih igralcev. Ni čisto vseeno, kot smo danes videli, ampak imajo res veliko bazo igralcev in premagati tako ekipo je velika stvar. Potujemo v Köln in zagotovo smo ujeli nastop v olimpijskih kvalifikacijah. Ali bomo po tej strani ali po strani svetovnega prvenstva, pa naredi veliko razliko. Imamo, kar imamo. Nismo jokali ali obžalovali. Ponosen sem na svoje fante in tega nikoli ne bi menjal, tudi če bi bil vselej zadnji. Sem patriot, Slovenec in to je moje. Malo nas je, moramo biti ponosni na vse, kar delamo. Nismo država, ki ima le tri športe. Imamo 100 športov, ki so vrhunski,” je po tekmi misli strnil selektor Zorman.

“Pokazali smo največ, kar smo lahko. Resnično smo si močno želeli uspeha skozi celotno tekmo. Zmago nam je prinesel naš ekipni duh!” je pristavil Klemen Ferlin, ki je bil izbran za najboljšega posameznika tekme.

Komentarji