Skalp svetovnih prvakov nas pelje v tekmo za 5. mesto!

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu drugega dela evropskega prvenstva premagala Dansko z 28:25 (17:14) in osvojila končno tretje mesto v skupini 2. S tem so si varovanci selektorja Uroša Zormana zagotovili nastop v Kölnu, kjer bodo igrali za končno peto mesto.


Slovenija bo v Kölnu skušala izenačiti svojo tretjo najboljšo uvrstitev na evropskih prvenstvih. Najboljša je bila na domačem zaključnem turnirju 2004, ko je v finalu izgubila proti Nemčiji, na turnirju na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji 2020 pa je zasedla četrto mesto. Na Hrvaškem 2000 je v tekmi za peto mesto premagala domačo izbrano vrsto, v Srbiji 2012 pa izgubila proti Severni Makedoniji.

Tekma za peto mesto bo na sporedu 26. januarja ob 15. uri v Kölnu, tekmec pa bo tretjeuvrščena reprezentanca skupine 1, kjer se sicer za polfinalno vstopnico borijo še Nemčija (5 točk), Avstrija in Madžarska (4 točke). Prva je že Francija, ki si je z osmimi točkami zagotovila polfinale proti Švedski. Sredine tekme v Kölnu bodo Avstrija – Islandija (15.30), Francija – Madžarska (18.00) in Nemčija – Hrvaška (20.30).

Švedska bo v skupini 2 zasedla drugo mesto, zmagovalka skupine je kljub današnjemu porazu Danska. Tretji so Slovenci, četrti Portugalci, peti Norvežani in šesti Nizozemci.

Komentarji