Krimovke po infarktni končnici zmagale na Madžarskem

Rokometašice Krima Mercatorja so v 11. krogu skupinskega dela lige prvakinj na Madžarskem premagale Ferencvaros z 28:26 (17:14). Ljubljanska ekipa bo 3. februarja gostila danski Ikast.


Krimovke so v predmestju madžarske prestolnice dosegle peto zmago v tej sezoni in napredovale na četrto mesto v skupini B. Večji del tekme so nadzorovale gostiteljice, pri vodstvu 27:22 pa so močno popustile in tekmicam dovolile, da so se jim približale na 26:27. Gol odločitve za končnih 28:26 je po desetminutnem strelskem postu v izdihljajih tekme dosegla Tamara Mavsar.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na klopi Krima Dragana Adžića so imele v prvem polčasu nadzor nad gostiteljicami. Hitro so si priigrale tri gole prednosti (4:1, 7:4), nato pa sredi polčasa malce popustile in Ferencvarosu dovolile, da jih je v 17. minuti ujel (7:7). Nato je na sceno stopila Rusinja Darja Dmitrijeva, po njenih lucidnih potezah so krimovke le dve minuti kasneje povedle za tri gole (10:7), najvišjo prednost v prvem polčasu pa so si priigrale v 25. minuti, ko je Črnogorka Itana Grbić zadela za 14:10. Ljubljančanke so se na veliki odmor odpravile z lepo prednostjo treh golov (17:14), potem ko so imele v prvi polovici tekme kar 81-odstotni met iz igre, vratarka Maja Vojnovič pa je zbrala sedem obramb.

V začetku drugega polčasa jim je šlo kot po maslu. V 37. minuti so po dveh golih Grbić povedle z 21:15 in klop Ferencvarosa prisilile, da je zahteval minuto odmora. A ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, krimovke so v 42. minuti vodile s 24:18. Adžić je dve minuti kasneje – pri vodstvu 24:20 – svoje varovanke poklical na enominutni posvet, nato so si v 49. minuti priigrale lepo prednost petih golov (27:22).

V prelomnih trenutkih dvoboja lepe zaloge v zadetkih niso zapravile. Gostiteljice so se jim po izključitvi Nine Spreitzer v 55. minuti približale na dva gola (25:27). Po zapravljeni sedemmetrovki Jovanke Radičević in izključitvi Dmitrijeve so v 57. minuti vodile le za gol (27:26), v infarktni končnici pa so krimovke z zvrhano mero sreče le osvojile zlata vredni točki.

Komentarji