Derbi za prvo mesto pripadel Krimovkam

Na zaostali tekmi 7. kroga sta se danes pomerili neporaženi zasedbi modre skupine, Mlinotest Ajdovščina ter Krim Mercator. Derbi v Športni dvorani Police je z rezultatom 27-32 pripadel Krimovkam.


Srečanje so z zadetkom otvorile gostiteljice, vendar so Krimovke v naslednjih minutah prevzele nadzor nad igro. V 11. minuti so prvič po začetnem žvižgu prednost prevzele domačinke, vendar slednje niso uspele povišati na več kot en zadetek. 21. minuta je prinesla prednost rokometašic Ajdovščine s +2, tri minute kasneje pa so povedle za tri gole (13-10). Končnica polčasa je pripadla Krimovkam, ki so nasprotnicam nasule sedem zaporednih zadetkov, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 13-17.

Drugi polčas se je začel precej izenačeno. Pri rezultatu 18-21 je bila v taboru domačink izključena Slađana Perazić, tri minute kasneje pa je s tekmo zaključila rokometašica Krima Valentina Tina Klemenčič. V zadnjih deset minut tekme sta ekipi vstopili ob rezultatu 23-26. Krimovke so rezultat uspešno zadržale ter ga v končnici srečanja še povišale. Derbi se je končal z rezultatom 27-32.

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji