Ormožani zanesljivo med najboljših 8

V osmini finala Pokala Slovenije sta se pomerila Črnomelj in Ormož. Prleki so na črnomaljskih tleh zanesljivo slavili in se uvrstili med najboljših 8 ekip.


RK Črnomelj : RK Jeruzalem Ormož 26:37 (14:20)
Muhič 8, Emeršič 5; Ćirović 11, Krabonja 7

Domačini so nekoliko bolje pričeli obračun, ko so povedli z 2:0. Ormožani so nato v 7. minuti na krilih Nika Ćirovića prišli do prvega vodstva (3:4).

Sledilo je 6 minut strelske suše Črnomaljcev in gostje so ušli na 4 gole prednosti (5:9). Ćirović je v prvih 20 minutah dosegel 6 zadetkov. Prednost Prlekov je vse bolj naraščala.

Na odmor sta se ekipi odpravili z dokaj zanesljivim vodstvom gostov (14:20). Tudi drugi del igre se je pričel z zadetkom razpoloženega Ćirovića. Pri domačih je bil v napadu najbolj razpoložen Luka Muhič.

V 42. minuti so Ormožani prišli do dvomestnega vodstva. Le redko kdo je še verjel v povratek domače ekipe. 10 minut pred koncem je bilo dvomov o napredovanju Ormoža vsekakor konec, ko je Nejc Krabonja zadel za 20:32.

Z dvema zadetkoma v zadnji minuti so domači uspeli malce popraviti vtis, toda kljub vsemu so bili deležni visokega poraza in izpada iz pokalnega tekmovanja. Rokometaši Ormoža so slavili z izidom 26:37.

Komentarji