Direktor o trenutnem luksuzu

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca si je že marca, po drugi tekmi s Črno goro, zagotovila uvrstitev na evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji, pred koncem aprila pa uspešen kvalifikacijski ciklus sklenila neporažena na domačih tleh in na vrhu svoje sedme skupine. Ob zaključku reprezentančnih aktivnosti za tekmovalno sezono 2022/23 je vtise strnil direktor slovenske izbrane vrste, Vid Kavtičnik.


Vid Kavtičnik, direktor reprezentance: “Zahvaljujemo se vsem lokalnim organizatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi domačih tekem v tem kvalifikacijskem ciklu, od Maribora do Kopra in Velenja. Zadovoljni smo z izkupičkom in tudi na nedeljski tekmi proti Kosovu, med prvomajskimi prazniki, se je na tribunah zbralo lepo število navijačev. Njim, zvestim privržencem naše izbrane vrste, smo še posebej hvaležni za nenehno podporo. Veseli nas pozitiven odziv na delo reprezentance in na trud, ki ga vlagamo za doseganje zastavljenih ciljev. Mladi, ki so dobili priložnost za igro proti Bosni in Hercegovini ter Kosovem, so se odlično odrezali. Veseli me, da so se igralci, ki bodo v prihodnosti tvorili jedro reprezentance, lahko dokazali na takšnih tekmah. Priložnosti za eksperimentiranje v članski reprezentanci zaradi hitrega ritma tekmovanj ni veliko, zato lahko trenutno situacijo dojemamo kot luksuz. V letih, ko smo se sami igralsko prebijali v reprezentanco, je bilo zaradi drugačnega tempa več možnosti za dokazovanje na pripravljalnih tekmah. Ker smo se po navadi do zadnjega borili za uvrstitev na prvenstva, je bilo manj prostora za preizkušnje novosti v kvalifikacijah, letos pa je selektor lahko priložnost namenil tudi mlajših igralcem. Ti so jo po večini zelo dobro izkoristili. Pridobljene dragocene izkušnje pred polno dvorano v Cazinu in domačo publiko v Velenju jim bodo pomagale pri rasti v prihodnosti.”

Kavtičnikov cilj ostaja moško člansko reprezentanco približati navijačem v vseh delih Slovenije: “To je želja vseh. Zapuščino, ki jo gostovanje reprezentance pusti v kraju, smo še razširili s turnirji mini rokometa, ki jih organiziramo vzporedno z domačimi tekmami izbrane vrste. Te dogodke obiščejo tudi rokometaši iz reprezentance, ki mladim nadobudnežem vlijejo še dodatno mero motivacije, da se odločajo za rokomet in v njem vztrajajo.”

Pogled vseh vpletenih v reprezentančne aktivnosti je po končanih tekmovalnih obveznostih zdaj usmerjen proti žrebu skupin evropskega prvenstva, ki bo v Nemčiji potekal 10. maja. Naslednji zbor reprezentance bo na sporedu v oktobrskem EHF terminu.

Komentarji