LIGA PRVAKINJ: Ana Gros prvo ime tekme, Omoregie v lov na ulovljiv zaostanek

Minuli vikend je bil odigran prvi krog četrtfinalnih tekem Lige prvakinj. Letos sta se med osmimi ekipami znašle po dve najboljše ekipe iz Danske, dve iz Romunije, dve iz Madžarske, ena iz Norveške ter ena iz Francije. 


Odense Håndbold – Győri Audi ETO KC
(17:12) 27:29

Madžarske prvakinje niso ravno odigrale svoje najbolj dominantne predstave. Györov voz je ponovno vlekla slovenska reprezentantka Ana Gros, ki je večji del tekme držala svoje nad gladino in je bila z devetimi goli tudi najboljša strelka srečanja. Še sedem minut pred koncem srečanja so danske prvakinje s 26-24 držale zmago v rokah, a se je njihova hitra igra nekoliko zaustavila, svoje pa je v madžarskih vratih dodala tudi odlična Sandra Toft. Lanskoletne podprvakinje so v zadnjih minutah napravile delni izid 5:1 in se na koncu veselile zmage v gosteh s 27-29. Pri domačih sta bili po šestkrat natančni Lois Abbingh ter Bo an Wetering. Povratna tekma bo 6.5. na Madžarskem.

 

Team Esbjerg – CSM București
(17:13) 32:28

Imamo ponovitev lanskoletnega četrtfinala. V prejšnji sezoni so prvo tekmo z minimalno razliko v Romuniji dobile Danke, na povratni tekmi na severu Evrope pa sta se ekipi razšle z remijem in napredovanjem danskih podprvakinj. Tudi tokrat so prvo tekmo dobile Skandinavke, ponovno pa so v danski zasedbi prednjačile norveške reprezentantke (Nora Mørk 8, Vilde Ingstad 6 ter Henny Reistad 5). Tudi na romunski strani je bila najuspešnejša norveška reprezentantka Emilie Arntzen z desetimi goli, sledila ji je Cristina Neagu s sedmimi, ki je na tekmi prišla do drugega mesta na večni lestvici strelk Lige prvakinj, prehitela je legendarno Madžarko Anito Görbicz (1016). Slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie je dosegla tri zadetke. Romunke je, kljub slabemu napadalnemu izkupičku, nad gladino držala vratarka Laura Glauser, ki je zaustavila 7 od 16 poizkusov in tako zagotovila vročo povratno tekmo v romunski prestolnici. Ekipi se bosta znova pomerili 7.5. na Tekmi tedna v Romuniji.

 

FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz Handball
(13:15) 26:32

Madžarke so svoje edino vodstvo na tekmi zabeležile pri uvodnih 1-0, ves preostanek srečanja pa je bil v znamenju francoske ekipe, lahko bi rekli kar francoske vratarke Hatadou Sako, ki je zbrala 19 obramb (45%). V napadalni fazi je bila z osmimi zadetki najboljša Francozinja Tamara Horacek, po enega manj sta na nasprotni strani dosegli Nizozemka Antje Malestein in Nemka Emily Bolk. Povratna tekma bo 7.5. v Franciji. 

CS Rapid București – Vipers Kristiansand
(12:18) 25:31

Aktualne prvakinje so zadale Romunkam njihov prvi letošnji poraz v domači dvorani. Največji problemi za domače navijače so se začeli v samem zaključku prvega polčasa, ko so po delnem rezultatu 5:1 za Norvežanke, gostje prišle do vmesnega vodstva šestih zadetkov. Nastala prednost se je izkazala za prevelik zalogaj, saj je skandinavska zasedba odigrala zelo čvrst drugi polčas in ni dopustila večjih rezultatskih nihanj. Pri lanskoletnih prvakinjah sta bili najuspešnejši Rusinja Anna Vyakhireva (7) in Čehinja Marketa Jerabkova (6), pri Romunkah pa je bila petkrat natančna domača Sorina Tarca. Jerebkova je postala četrta igralka, ki je v letošnji sezoni presegla mejo 100 golov (še Henny Reistad, Cristina Neagu ter Katrin Klujber). Pred moštvom iz romunske prestolnice je ogromen zalogaj, saj so Norvežanke do sedaj dobile vseh sedem obračunov v Kristiansandu. Povratna tekma bo 6.5. na Norveškem.

 

 

 

Komentarji