Dobova na domačem parketu do pomembne zmage nad Ormožani

Danes sta se v Dobovi pomerila domača RK Dobova in gostje iz Jeruzalem Ormoža, ki so v prejšnjem mesecu prikazali izjemne predstave na evropskih in domačih tleh. Tokrat se zbrani domačini niso dali in zmaga z 30-27 je ostala na domačem parketu.


Tekmo so bolje odprli domačini, ki so s hitrimi zadetki prišli do vodstva z 4-2. Nato so se zbrali tudi Ormožani in preko Martina Hebarja v 9. minuti izenačili rezultat na 5-5. V 11. minuti pa so preko Nejca Krabonje povedli z 6-5. V naslednjih minutah so imeli rahlo pobudo gostje, toda Dobovčani so jim dihali za ovratnik. V 17. minuti je Ormož do vodstva z dvema zadetkoma popeljal Bojan Čudič. Domači so se še enkrat več zbrali in v 23. minuti še enkrat prešli v vodstvo. Prvi polčas se je končal z rezultatom 15-15.

Drugi polčas se je začel izjemno izenačeno in po 8. minutah igre je bil rezultat poravnan na 19. Igralo se je gol za gol, ko so v prednost prišli gostje so domači rezultat hitro poravnali. V 45. minuti so domačini povedli z zadetkom prednosti, z obrambo pa se je izkazal domači vratar Jure Blažević. Tudi v zadnjih 10. minut srečanja smo vstopili z izenačenim rezultatom 23-23. V 53. minuti je rdeči karton prejel gostujoči igralec Denis Škrinjar. Ta rdeči karton je domačim igralcem vlil dodatne moči. Zaigrali so precej bolje, v obrambi so Ormožane držali daleč od gola. Ormožani so v zadnjih 6. minutah zmogli 3 zadekte, domači pa so zadeli štirikrat in s priigrano prednostjo na koncu slavili z 30-27.

RK DOBOVA : RK JERUZALEM ORMOŽ 30:27(15:15)Nešić 9, Šafranko 6; Hebar 7, Kosi in Čudič po 5

Komentarji