Dobova na kolena spravila Ormož

V 10. zadnjem krogu lige za obstanek sta se v Ljutomeru pomerila ekipi RK Jeruzalem Ormož in MRD Dobova. Dobova, ki v zadnjem času zares blesti in Ormož, ki ima ogromno težav s poškodbami sta nam prikazala odlično tekmo.


Izenačena tekma že od prve minute srečanja. Dobovčani, ki so tekmo zanesljivo odprli in si hitro priigrali 2 gola prednosti (0:2). Skozi polčas smo spremljali veliko približevanja Ormoža, zopet oddaljevanja Dobove proti koncu polčasa smo na semaforju nekajkrat videli celo izenačen rezultat. Najvišja prednost Dobova je 3 zadetke (6:9) in (8:11). Da so gostje na odmor odšli s prednosti je z golom za 14:15 poskrbel Izidor Hotko.

Drugi polčas pa so z željo po zmago odlično začeli gostje in v 40. minuti tekmo povedli s 4 zadetki prednosti. To pa vseeno ni bilo dovolj za mirnejšo končnico tekme. Domačini so do 52. minute rezultat uspeli izenačiti in tako poskrbeti za dramatičen zaključek tekme, a so gostje stvari hitro postavili na svoje mesto. S tremi hitrimi goli so si priigrali prednost prav toliko zadetkov (23:26), ki je tokrat do konca niso več izpustili iz rok. Razlika na koncu tekme je sicer znašala 2 gola (26:28) v korist Dobove. To pomeni, da je Dobova ob porazu Krke proti Trebnjem (več TUKAJ) prišla do drugega mesta v ligi za obstanek.

Pri domačinih je z 10 zadetki blestel Bojan Čudič, s 6 goli mu je najbolj uspeli slediti Jure Lukman. Pri Dobovčanih je bil s 7 zadetki najbolj razpoložen Marko Sintič, 6 golov je prispeval Mark Istvan Kovacs.

JERUZALEM ORMOŽ : DOBOVA  26:28 (14:15)
Čudič 10, Lukman 6; Sintič 7, Kovacs 6

Foto: MRD Dobova

Komentarji