Maribor v gosteh presenetil Ribnico

V zadnjem 10. krogu lige za prvaka sta se v Ribnici pomerili RD RIKO Ribnica ter RK Maribor Branik. To je bil tudi boj na daljavo med Mariborčani ter Koprčani za osvojitev končnega četrtega mesta.

Domačini so dobro odprli tekmo in po dveh hitrih zadetkih njihovega najboljšega igralca v končnici Roka Setnikarja povedli z 2:0. Mariborčani se niso predali ter so z Ribničani hitro vzpostavili stik ter rezultat izenačili (3:3). Nato pa so se gostje razleteli po igrišču in z delnim izidom 0:9 praktično razrešili vse dvome o zmagovalcu že do 17. minute tekme (3:12). Do konca polčasa večjih presenečen ni bilo. Ribničani so po treh zaporednih zadetkih zaostanek zmanjšali na 6 golov (8:14), a so jim gostje z enako mero vrnili in tako na odmor odšli z razliko 9 zadetkov (8:17).

Drugi polčas pa so domačini začeli odlično, saj so z delnim rezultatom 6:0 Mariborčanom prišli le na 3 gole zaostanka (14:17) in tako naredili zanimiv zaključek tekme. Nato smo v nadaljevanju spremljali zelo izenačeno tekmo. V 50. minuti tekme pa je dišalo celo po preobratu, saj so rokometaši Ribnice po zadetku Žana Žagarja  rezultat uspeli izenačiti. Mariborčanih pa so imeli nato spet svoje trenutke ter v zadnjih 10. minutah tekme rezultat obrnili sebi v prid. Zaključek tekme se je končal z delnim rezultatom 3:8 ter tako zmago Mariborčanov s 5 goli razlike (23:28).

Pri Ribničanih je bil s 6 zadetki najuspešnejši Risto Vujačić, enega manj torej 5 golov je dodal Rok Setnikar. Pri gostih iz Maribora je s 7 zadetki izstopal Andraž Velkavrh, 5 golov je dodal Julian Ernest Jerebie.

MARIBORČANI NASLEDNJE LETO V EVROPI

Rokometaši Maribora so si tako z zmago zagotovili igranje v Evropi za prihodnjo sezono. Tako so se pridružili rokometašem Celja, Gorenja ter Ribnice.

RIKO RIBNICA : MARIBOR BRANIK  23:28 (8:17)
Vujačić 6, Setnikar 5; Velkavrh 7, Jerrebie 5

Komentarji