Rokometaši SVIŠa presenetili Dolane

Zadnja tekma zadnjega kola lige za obstanek je potekala v Dol pri Hrastniku. Tamkajšnja ekipa Dola je moči merila z rokometaši RK SVIŠ Ivančna Gorica. Tekma zadnje uvrščenih moštev, ki si naslednje leto selita v 1.B ligo.


Gostjo so odlično odprli tekmo in hitro povedli z 0:4. Dolan se je sicer ekspresno vrniti v igro in približati le na gol zaostanka (5:6), a kaj več od tega v prvem polčasu niso zmogli. Ivančani so nadzorovali potek prvega polčasa. Prednost so do konca prvega dela igre lepo povečevali. Najvišjo razliko so si priigrali prav ob koncu polčasa, ko je Simon Vidmar z golom za 12:17 postavil končni izid prvega dela igre.

Dolani so odločno začeli drugi polčas in z delnim rezultatom 6:2, zaostanek uspeli zmanjšati na le 1 zadetek (18:19). Motivirani domačini so se hoteli od domačih navijačev posloviti z zmago. Nato smo spremljali zelo izenačeno nadaljevanje tekme. Dolani pa so v 53. minuti tekme po golu Amala Ajdarija sploh prvič na tekmi povedli (23:22). Gostje ničesar niso prepustili naključju in hitro zopet tehtnico prevesili na svojo stran. S 4 zaporednimi zadetki so si priigrali 3 gole prednosti  (23:26). Do konca tekme so nato z mirno igro prednost povišali še za 2 zadetki in slavili z rezultatom 25:29.

Pri domačinih je bil najučinkovitejši  Amal Ajdari z 8 goli, 6-krat je nasprotnikov mrežo zatresel Gregor Klepej. Pri gostih iz Ivančne Gorice je s 6 zadetki blestel Timotej Knez, s 4 goli so mu sledili: Aljaž Kutnar, Nejc Krabonja ter Simon Vidmar.

EKSPRESNA VRNITEV?

Tako DOL kot SVIŠ bosta naslednjo sezono preživela v 1.B ligi. Če lahko kateri od ekipi uspe ekspresna vrnitev nazaj med elito pa bomo morali počakati, saj sedaj fante najprej čakajo zaslužene počitnice nato pa se bodo že začele priprave na naslednjo sezono.

DOL TKI HRASTNIK : SVIŠ IVANČNA GORICA  25:29 (12:17)
Ajdari 8, Klepej 6; Knez 6; Kutnar, Krabonja in Vidmar po 4

Foto: RK DOL TKI Hrastnik

Komentarji