Trebanjci brez težav opravili s Krko

V zadnjem krogu lige za obstanek smo v dvorani OŠ Trebnje spremljali obračun med tamkajšnjim Trimom ter rokometaši MRK Krka. Trebanjci bi z zmago le še potrdili končno prvo mesto v ligi za obstanek, medtem, ko bi Krka ob morebitnem porazu ter zmagi Dobove v Ormožu lahko padla na tretje mesto.


Izenačen začetek tekme je dal slutiti, da bi lahko spremljali izenačeno tekmo. Veliko menjavanja v vodstvu, kjer si nobena od ekip ni priigrala višje prednosti. V 27. minuti prvega dela tekme so si Trebanjci že priigrali 3 gole naskoka (13:10), a so gostje to prednost hitro izničili na le zadetek zaostanka (13:12). Do konca polčasa pa so si domačini zopet priigrali 3 gole prednosti ter na odmor odšli z rezultatom 15:12.

Drugi del tekme pa so fantastično odprli Krkaši in rezultat hitro izenačili. Trebanjcev to ni ustavilo temveč jih je le še podžgalo. Hitro so s 4 zaporednimi zadetki povedli z 20:16. Trebanjski nalet je z zadetkom ustavil Leon Rašo, a so tudi po tem zadetku domačini nadaljevali v svojem slogu in povedli s 6 goli prednosti (23:17). Rokometaši Krke se v nadaljevanju tekme domačinom več niso mogli približati. Do konca srečanja smo spremljali dokaj izenačen boj. Trebanjci so v zadnjih trenutkih srečanja prednost povišali na 8 golov (31:23), ki je niso več izpustili iz rok. Tekma se je tako končala z rezultatom 34:26 v prid domačih rokometašev.

Pri Trebanjcih je bil najbolj razpoložen Marko Kotar s 6 zadetki, s 4 goli sta mu sledila Tobias Cvetko in Tevž Grandovec. Pri Krkaših je s 7 zadetki blestel Leon Rašo, enega manj je dosegel Luka Klemenčič.

TRIMO TREBNJE NASLEDNJO SEZONO ŠE KORAK VIŠJE?

Rokometaši Trima so tako pokazali, da bi lahko v naslednji sezoni na njih resno računali tudi v boju lige za prvaka, saj so z všečno igro trn v peti marsikateremu tekmecu.

TRIMO TREBNJE : KRKA  34:26 (15:12)
Kotar 6, Cvetko in Grandovec 4; Rašo 7, Klemenčič 6

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji